Szórakozás

A szakállas nő dala nem Kállay-Saunders ízlése szerint való

Kállay-Saunders András, az 59. Eurovíziós Dalfesztiválon ötödik helyezést elért magyar énekes az MTVA székházában tartott sajtótájékoztatón mesélt koppenhágai élményeiről.

A minden idők második legjobb magyar helyezését elérő Kállay-Saunders András első hazai eurovíziós sajtótájékoztatóján már Gundel-Takács Gábor beszámolójából is kiderült, a magyar delegációt valóban nagyon esélyesnek tartották a dán fővárosban.


Fotó: Kummer János

“Állandó téma volt kint a magyar dal, a külföldi kollégák folyamatosan érdeklődtek, Magyarország készen áll-e a következő dalfesztivál lebonyolítására” – emellett A Dal műsorvezetője azt is elmondta, az előző években nem tapasztalta ezt a fajta népszerűséget a magyar fellépők kapcsán.

“A Running egy valóban nagyon erős dal, de Andris személye nélkül ez semmit nem ért volna” – ezt már Szakos Krisztián, a dal szerzője nyilatkozta a sikeres szereplés okáról.

Kállay-Saunders András ugyan fáradtnak tűnt, de elégedetten mesélt élményeiről.

“Itt élek négy éve, és először Wolf Katit láttam az Eurovízió színpadán. Azt gondoltam, egy nap én is ott fogok állni. Most sikerült, és életemben nem fogom ezt elfelejteni. Amikor öreg bácsi leszek, egy nap vissza fogok nézni erre, hogy ezt megélhettem. Anyukám, apukám és az egész családom büszke lehet rám, örömet tudtam nekik okozni, kicsit vissza tudtam adni azt, amit tőlük kaptam. Apukám ott volt velem, az eredményhirdetés alatt jobban izgult, mint én. Azokban a pillanatokban főleg, mikor egy ideig az első helyen voltam, aztán szépen lassan lejjebb jöttem.”


Fotó: Kummer János

Arra a kérdésre, hogy innen hova tovább, milyen tervei vannak a továbbiakban, András elmesélte, hogy dolgozik tovább a lemezén, új dalát már a héten szeretné befejezni.

“Meglátjuk milyen kapukat nyit meg a verseny, Európán belül vannak már felkéréseim” – mondta még erről Kállay, aki büszkén mesélte azt is, hogy Facebook-oldala követőinek száma 40 ezerrel nőtt meg az utóbbi két hét alatt.
Az előzetes becslésekkel kapcsolatban András azt mondta, majdnem mindig sikeresen eltalálta a helyezéseket, gondolta, hogy Conchita Wurst fog nyerni, de az ő személyes kedvence Hollandia volt.

A Hír24 rákérdezett, szerinte mi Wurst sikerének titka, és hogy tetszett neki a szakállas nő dala és előadása.

“Tud énekelni. A dal az én ízlésem szerint… ööö…(nevet)… tehát nem az én ízlésem szerint való.”
Conchita sikerét pedig a következőben látja: “Az emberek szeretik, amikor az ember egyedi, és ez külsőben és dalban egyaránt megnyilvánulhat”.


Fotó: Kummer János

Kíváncsi arra, hogy nézett ki a szakállas nő, amikor még férfiként élte az életét? Ide kattintva megnézheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik