Szórakozás

Eurovízió: “A sokszínűség és a tolerancia győzelme”

A versenyt az osztrák transzvesztita, Conchita Wurst nyerte, aki később azt mondta, győzelme megmutatta, hogy Európa hisz a toleranciában. Kállay-Saunders András az ötödik lett.

Az osztrák Conchita Wurst először el sem akarta hinni, hogy az ő nevét mondják, majd miután uszályos ruhájában, könnyek között feltipegett a színpadra, már nagyon öntudatosan köszönte meg a szavazatokat.

„Ezt az éjszakát azoknak ajánlom, akik hisznek a békében és a szabadságban. Mi egy közösség vagyunk és nem lehet minket megállítani!” – mondta.

Az osztrák politikusok gratuláltak mostani sikeréhez, az államfő azt mondta, ez a sokszínűség és a tolerancia győzelme. Egyedül a jobboldali radikális Szabadság Párt nem nyilatkozott az ügyben.

Az orosz-ukrán konfliktus még az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjére is rányomta a bélyegét: a koppenhágai közönség fújjogott, amikor az orosz testvérpár kapott jó pontszámokat.

A magyar versenyző, a Koppenhágában igen népszerű Kállay-Saunders András az ötödik lett, ez minden idők második legjobb magyar szereplése az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Olvasói sztorik