Szórakozás

A 9 éves Maja a világ legszebb kislánya

Törökországban rendezték meg a világ egyik legrangosabb gyermekszépségversenyét. Három magyar induló is volt.

Április végén a törökországi Antalyában rendezték meg a világ egyik legrangosabb gyermekszépségversenyét. A Festival Model & Talent World nevű versenyen 16 ország összesen 44 indulója képviseltette magát. Oroszország, Németország, Nepál, Brazília és Dél-Afrika mellett Magyarországról is érkeztek versenyzők. Méghozzá három is: a 9 éves Szilágyi Maja, aki korosztályában első helyezést ért el, a 14 éves Hajdu Evelin, aki korosztályában harmadik lett, valamint a 17 éves Amanda, aki második lett és egy különdíjat is elhozott.

A képen: Hajdu Evelin (balra), Szilágyi Maja (középen), Amanda (jobbra)
Fotó: Hír24

“A lányom alig egy éve kezdett komolyabban foglalkozni modellkedéssel, de már kiskora óta imád pózolni. Ez, és az idegenektől és ismerősöktől kapott sok dicséret ösztönzött minket arra, hogy nevezzünk a versenyre. Úgy tűnik, hogy megérte, nagyon büszke vagyok rá az első helyért! Természetesen folytatni szeretné a modellkedést és versenyzést, ehhez minden támogatást megadunk neki” – mondta a Hír24-nek Maja édesanyja, Szilágyi Annamária.

Nemcsak a mama, hanem az egész ország büszke lehet a kislányra Bartalovics Ildikó, a verseny nemzeti igazgatója szerint.

“Idén ismét bebizonyítottuk, hogy nemcsak felnőtt, hanem gyermekkategóriában is szép eredményeket tudunk elérni. Nagyon büszke vagyok a három kislányra, remekül helytálltak” – mondta a Hír24-nek Ildikó, aki Magyarország képviseletében zsűritagként is a török verseny részese volt.

“Ezen a megmérettetésen tilos volt a lányok sminkelése, mindenki a lehető legnatúrabb módon mutatta meg a szépségét és a tehetségét” – emelte ki az igazgató, aki szerint ideje lenne kitörölni az emberek fejéből a gyerekszépségversenyekkel kapcsolatos prekoncepciókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik