Szórakozás

Eltitkolt milliók nyomában

Adócsaló használtautó-kereskedőket buktattak le a NAV revizorai.

Több milliós adózatlan bevételeket tártak fel az elmúlt időszakban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal dél-alföldi főigazgatóságának ellenőrei olyan magánszemélyeknél, akik bejelentkezés és adószám nélkül kereskedtek külföldről behozott használt autókkal – tájékoztatta portálunkat Jegyinák Attila, a NAV sajtószóvivője.

Az autók legtöbbször Nyugat-Európából érkeztek. Volt aki egy év alatt 20 kocsit hozott be az országba, és néhány héten belül rendre el is adta azokat.

Az ehhez hasonló körülmények egyértelműen arra utalnak, hogy üzletszerűen, haszonszerzés céljából hozták be és adták el a járműveket – mondta el a hivatal képviselője, hozzátéve, a munkájuk hatékonyságát nagyban növeli, hogy már a kiválasztáshoz lekérdezhetik a gépjármű-nyilvántartási adatokat, illetve konkrét ügyekben az adásvételi szerződéseket is kikérhetik a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalától.

A lebuktatott kereskedőkre az ilyen esetekben a szándékos bevétel-eltitkolás miatt a meg nem fizetett adón túl, emelt összegű adóbírságot és késedelmi pótlékot is kiszabtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik