Szórakozás

Állandó ápolásra szorul Szabó Gyula

Bár egy hajszálon múlt, de a nemzet színésze csodával határos módon életben maradt. Igazán jól azonban azóta sincs. Öt éve a nap 24 órájában ápolja a felesége szeretettel és rengeteg türelemmel. Sokak szerint ha ő nincs, Szabó Gyula már nem él...

Szabó Gyula napjai a betegség rabságában telnek, de ebben az édes rabságban, mert Pálma így éli meg, ő odaadó társa a férjének. A budafoki ház igazi polgári otthon, antik bútorokkal, rengeteg virággal és Szabó Gyula színházi emlékeivel egy szebb világból, amikor még dolgozni tudott.

“Gyuszi egész életében szerette, ha vendégek jöttek hozzánk, ilyenkor ő volt a társaság középpontja” – mesélte Szabó Gyula felesége a BEST-nek. – “Énekelt, verset mondott,mindenkit szórakoztatott. Most, hogy beteg, csak ritkán szólal meg, viszont figyel, hallgatja a körülötte lévőket. Nem tudom, mit ért meg a beszélgetésekből, de látom a szemén, jobb neki, ha nincs egyedül. Szereti, ha megölelik, megsimogatják, megcsókolják. Az emberrel sok minden történhet, de a szeretet iránti vágya nem szűnik meg.”

Fotó: Facebook

A feleség a nap 24 órájában ápolja a férjét, ám emiatt egy cseppet sem szomorkodik. “Olykor belegondolok, jó lenne visszakapni az egykori férjemet, de gyorsan elhessegetem ezeket a gondolatokat. A bánatnak nincs értelme, nem visz előre. A gyerekeink, Zsófi és Gyuszkó kirepültek, nekem tényleg senkim sem maradt, csak a férjem. Huszonhét éve vagyunk házasok, ebből Gyuszi 22-t szinte végigdolgozott. Öt éve, hogy beteg, sokan tán el sem hiszik, de boldog vagyok, mert végre a nap 24 óráját együtt tölthetjük” – tette hozzá Pálma. Szabó Gyulát lánya, Szabó Zsófi legutóbb kedvenc verseivel köszöntötte a születésnapján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik