Szórakozás

Emma Thompson a WC-ben tartja Oscar-díjait

Pár nap múlva ismét gazdára találnak Hollywood legértékesebb díjai, a 34 centiméter magas aranyozott Oscar-szobrok, amelyeket minden díjazott nagy becsben tart, nem csoda tehát, hogy sokan egészen különleges helyet keresnek neki.

Emma Thompson, aki a Napok romjai és az Értelem és érzelem című filmekben nyújtott alakításáért két Oscart kapott, londoni lakása fürdőszobájában, pontosabban a mellékhelyiségben tárolja a szobrokat.

“Ott vannak a legértékesebb javaim. Nem mintha tiszteletlen akarnék lenni. Ez fontos hely számomra. A földszinti toalett ráadásul az a hely, amelyet minden vendég használ. Remek alkalom, hogy kézbe foghassák a szobrokat” – mesélte a brit színésznő, akit idén a Banks úr megmentése című filmért jelölt díjára az amerikai filmakadémia.

Cate Blanchett a Blue Jasmine című Woody Allen-film főszereplőjeként esélyes az elismerésre. Az ausztrál színésznő korábban az Aviátor című filmért vehetett át Oscart. “Egy melbourne-i filmmúzeumban, az ACMI-ban (Mozgókép Ausztráliai Központban) van az Oscarom. Ha újból meg akarom nézni, mindig el kell mennem és belépőjegyet kell váltanom” – mondta a 44 éves művésznő.

A díj történetében eddig átadott 2809 szobor zöme azért egyszerűen nappalikban vagy dolgozószobákban trónol, mint Charlize Theron A rém című film főszerepéért kapott Oscarja vagy George Clooney két trófeája, amit Az Argó-akcióért és a Michael Claytonért vehetett át.

Jennifer Hudson dicsőségfalán a központi helyet kapta a díjak között a Dreamgirls szereplőjeként neki ítélt Oscar. Sandra Bullock pedig a legjobb színésznőnek járó trófeáját, amelyet A szív bajnokaiért kapott, kisfiára, Louisra bízta. “Az övé, ő tudja, hol van” – mondta a Gravitáció című űrdrámáért idén ismét díjra esélyes színésznő.

A közönséget még nem kapta el az Oscar-láz

Érdekesség, hogy miközben a szakértők idén nagyon erős Oscar-mezőnyről beszélnek, egy friss közvélemény-kutatás szerint az amerikaiak kétharmada még egyetlen olyan produkciót sem látott, amelyet a legjobb film díjára jelöltek.

A megkérdezettek körében a Phillips kapitány volt a legnézettebb film. A Tom Hanks főszereplésével forgatott szomáliai kalózdrámát 15 százalék látta. A második a Gravitáció lett 14 százalékkal, az Amerikai botrányt és Martin Scorsese brókerfilmjét, A Wall Street farkasát azonban csak a válaszadók 12 százaléka látta.

Az idei Oscar-díjakat március 2-án osztják ki. A jelöltek teljes névsorát itt találja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik