Szórakozás

Berki után a magyar oktatást ekézi Puzsér

A kritikus szerint a gyerekekkel nem csak a népdalokat, de a Depeche Mode-ot is meg kellene ismertetni.

Puzsér Róbert nemrég Berki Krisztiánról fejtette ki a nem éppen kedvező véleményét, most pedig a magyar oktatási rendszert ekézi.

“Az iskolának az életre kell felkészítenie. Sokkal többfélét kell tanítani, sokkal kevesebb sznobériával és tudományos gőggel” – írta Facebook bejegyzésében a kritikus.

Fotó: Neményi Márton

“Nem csak klasszikus zenét meg népdalokat kell megismertetni a következő nemzedékekkel, hanem a Pink Floydot, a Depeche Mode-ot, Björköt és a Radioheadet is. Nem csak Katona József Bánk Bánja meg Csokonainak A reményhez írt verse fontos része a nemzeti kultúrának, de Cseh Tamás és Bereményi Géza Jobbik részem című dala vagy Fábri Zoltán filmje, Az ötödik pecsét pont úgy. Nem csak a sportot kéne gyakorolni az iskolákban, hanem a táncot is, mert az szintén mozgáskultúra, csak épp nem elsősorban a fizika külső törvényeire, hanem az élet és a lét belső folyamataira fordítja a figyelmet…A magyarság jövője nem Moszkvában vagy Brüsszelben dől el, hanem a tantermekben. Ott van a mi legnagyobb kincsünk, a reményünk és a végzetünk. A hazai oktatást át kell alakítani, mert így nem működik. S főleg úgy kell átalakítani, hogy az ezúttal ne lehessen a politikai garnitúra meg a pedagógustársadalom magánügye. Ők ugyanis ezen a területen az elmúlt hatvan-hetven év alatt csak romboltak” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik