Szórakozás

Milliókkal verte át a színészeket az önjelölt rendező

A rendezői végzettséggel nem rendelkező, ám magát rendezőnek tituláló Molnár Szilárd szerint minden rendben van, a színészek mégis megkárosítva érzik magukat.

A rendőrség is nyomoz egy önjelölt rendező után, aki színészek, táncosok és énekesek sorát hitegette. Volt, akikkel nem létező előadásokra próbáltak, Keresztes Ildikó nevét pedig a tudta nélkül tették fel egy produkció plakátjára. Az ügyben 45 magyar színész érintett, volt, aki az állását is otthagyta a próbák miatt, amiért aztán nem kapott pénzt, a darab bemutatása pedig egyre távolabbi időpontra csúszott.

“Októberben folytak a meghallgatások, majd összeállt a társulat, és elkezdődtek a próbák” – nyilatkozta a Borsnak Szerémy Dani. – “Megállapodásokat kötöttek velünk, próbapénzt ígértek, majd országos turnét. A Belvárosi Színházba tervezték a bemutatót, de jöttek a furcsaságok. Kiderült, hogy a velünk szerződő cég telephelye nem stimmel, a darab jogai rendezetlenek, a Belvárosi Színház helyett a Tháliában leszünk, majd az is, hogy ott a premierek napján más előadások zajlanak. Egy idő után úgy éreztük, szinte egyetlen szavát sem hihetjük el a rendezőnek, ezért valamennyi állítását ellenőriztük. De mindig mindent megmagyarázott” – tette hozzá a fiatal színész.

“Hol nyomtatott plakátokat mutatott, hol újabb időpon­tokat. A próbaidőszakra ötven-kétszázötvenezer forintos szerződéseket kötött, és tizenöt-ötvenezres előadáspénzt ígért. Volt közöttünk olyan, aki az állását hagyta ott a kecsegtető ígéretek miatt. Sőt, olyan színésznő is, aki hétéves irodai munkáját dobta el, hogy újra színpadon lehessen. Időközben a bizonytalanság nőtt, és a produkció kifizetetlen számlái gyarapodtak. Ahogy mi számoltuk, legalább ötmillió forintnyi” – tette hozzá a színész egykori kollégája, Carmen.

Fotó: RTL Klub

Keresztes Ildikó a napilaptól tudta meg, hogy az ő nevével hirdettek plakáton egy előadást, amiről nem is tájékoztatták.

“Koldusok és királynők? Nem is hallottam erről. Mindenesetre nem ez az első eset, hogy csak utólag tudom meg, hol voltam” – mondta az X-Faktor próbáján balesetet szenvedett Keresztes a lapnak.

A károsultak közösségi oldalt indítottak, a 45 károsult között van az x-faktoros Tarány Tamás, Babicsek Bernát, Kecskés Tímea és Kovács Lotti is. Végül mégsem ők, hanem egy színház képviselője tett feljelentést az ügy­ben. A mindössze 28 éves rendező, aki állítása szerint tíz éve van a szakmában, bár ilyen irányú végzettsége nincs, tagadja a vádakat, azt azonban nem, hogy rendőrségi eljárás folyik ellene.

“Ez egy teljesen más ügy, nem beszélek róla. Maga kifizetné azokat, akik nem teljesítették a szerződésben foglaltakat? Nos, ezért nem kaptak pénzt. Nincs ugyan minden rendben, van egy kis káosz, de már­cius­ban bemutatjuk a darabot. Rent! a címe, ez egy átirat, felkiáltójellel” – mondta Molnár Szilárd, majd azt ígérte, később bővebben kifejti álláspontját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik