Szórakozás

Ez a magyar valóság – leleplező riport a közelkedésről

A Sóhordó utca egy hónapja vált egyirányúvá. Február elején elsétáltunk arra, mert kíváncsiak voltunk, hogy az autósok megszokták-e az új közlekedési rendet?!

Lakossági kérésre a körzet KNDP-s önkormányzati képviselő javaslatára a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság tárgyalta a Sóhordó utca egyirányúsítását tavaly decemberben. A döntés értelmében a Juhász Gyula utca és a Szent István tér közötti szakaszon csak a tér irányában lehet közlekedni. A kérés indoka az volt, hogy az utca szélessége nem elegendő a kétirányú haladás és az egy oldalon történő parkolásra egy időben.

10 perc alatt több szabálysértő

A délutáni napsütés sem volt annyira jó hatással ránk, hogy tovább álljunk – az amúgy télen is szép víztorony tövében – 10 percnél, de ennyi idő elegendő volt ahhoz, hogy lencsevégre kapjunk néhány szabálysértést. Egy idős házaspár nyitotta a sort a bordó színű hármas Golffal. Ők egyszerűen csak tömegközlekedési járműnek gondolták magukat és mentek a felsővezeték alatt.

Egy srác – szintén bordó autóval – le sem vette a telefont a füléről, csak akkor fékezett amikor meglátta a behajtani tilos táblát, de pár másodperc gondolkodás után behajtott az utcába. Újabb autó érkezik szinte menetrendszerűen, „sűrűbben jönnek mint a troli” mondja egy bácsi mellettem aki jót szórakozik azon, hogy mit művelnek a sofőrök. Ja, Ő gyalog van, egy nagy kutyát sétálta.

Hol vannak a rendőrök?

Magasról letojta a táblát a Volkswagen sofőrje, még azt sem zavarta, hogy a gyalogos kis srácot majdnem elsodorta amikor rájött, hogy az utcába erről nem lehet behajtani. Kövér gáz és tolta! “Hol vannak a rendőrök?” Kérdezte egy idős úr, miközben próbált átsétálni a gyalogátkelő helyen, de egy Citroen C5 kombi majdnem elütötte. Természetesen a tábla neki sem volt akadály…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik