Szórakozás

Színészeket is megvertek a szlovák neonácik

A nyitrai videó megjelenése után kiderült, a szélsőséges banda már évek óta rettegésben tartja azokat, akik nekik nem szimpatikusak nekik.

ILukáš Latinák és Milan Ondrík színészeket is megverték a nyitrai neonácik – írja a Paraméter azután, hogy nyilvánosságra került a felvétel a banda egyik támadásáról és ezáltal az ügyészségi vizsgálat is felgyorsulhat.

Korábban megírtuk, hogy egy nyitrai bár dolgozóit, vendégeit folyamatosan zaklatta egy neonáci társaság.  Egy közelben lévő kocsmából jártak át balhézni. Kegyetlenül elbántak a vendégekkel, nem kímélték a felszolgálónőt sem.

Íme, a felkavaró videó:

A bár tulajdonosa arról panaszkodott, hogy a banda hetente zaklatta vendégeit, törtek-zúztak. Ha szóltak nekik, erőszak volt a válasz.

A zaklatás oka valószínűleg az, hogy a kocsma tulajdonosa Radovan Richtárik köztudottan az Emberek a Rasszizmus Ellen egyik aktivistája.

Ismert embereket is megvertek

Lukáš Latinák és Milan Ondrík színész  is volt a bőrfejűek áldozata.  A lapnak elmesélték, hogy tíz éve, amikor Nyitrán próbáltak, este betértek egy kocsmába, az az egyetlen volt nyitva, és ott ivott egy nagy, kopaszokból álló csoport.

„Egyszer csak az egyik rám kiáltott: ‚Hé, te hippi‘! Mivel hosszú hajam volt, csak tippelni tudtam, hogy nekem szóltak“ – mesélte a színész. Lépteket hallott maga mögött, amikor megfordult egy boxerrel arcon vágták

„Folyt a vér az arcomon, felszakadt a szemöldököm, a heg a mai napig látható“ – mondta Latinák. Ondríkot fejberúgták, annyira erősen, hogy nem tudott felállni.

Nem tettek feljelentést

A pincér azt javasolta nekik, hogy hagyják el a helyet, jelezve, hogy nagyobbat is kaphatnak. Miután távoztak, kórházba mentek elsősegélyért. Először fontolgatták, hogy feljelentést tesznek a rendőrségen, de aztán elvetették, azzal indokolták döntésüket, hogy ismert emberek, még bajba kerülhetnének.

Ondrík egy korábbi interjújában már beszámolt arról, hogy őt már háromszor verték meg neonácik, egyszer baseballütővel – derül ki a cikkből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik