Belföld

Neonácik támadtak kocsmázó diákokra

Egy nyitrai bár vendégeit , dolgozóit zaklatják rendszeresen, valószínűleg azért, mert a tulajdonos a rasszizmus ellen küzd.

Már egy éve folyamatos atrocitások helyszíne a nyitrai Mariatchi bár,  ahová egy neonáci banda jár balhézni a közeli kocsmából. Múlt hétvégén is hasonló eset történt: belekötöttek a vendégekbe és cigit kéregettek. A felszolgálók megunták a rendbontást és elzavarták a randalírozó csoportot, akik később sokkal többen tértek vissza – írja cikkében a Paraméter.

A szélsőséges csapat rátámadt a vendégekre és a pultosra is, a földre került embereket megrugdalták, a  pincérnő pedig pofont kapott.

A tulajdonos nézetei miatt támadnak?

A bárba egy közeli kocsmából járnak át a rendbontók, ami hivatalosan kártyaklub. A Mariatchi pub tulaja szerint egy jogi trükkről van szó, a klub ugyanis feketén működik. Hozzátette: nem az első eset, hogy zaklatják őket, tavaly hetente megjelentek a bőrfejűek. Kitörték az ablakokat, berúgják az ajtót és fenyegetőztek.

Radovan Richtárik szerint, kocsmája ellen azért sorozatosak a támogatások, mert köztudottan az Emberek a Rasszizmus Ellen egyik aktivistája. Azt mondja, hogy a szélsőségesek ellenségként kezelik, holott ő nem akart soha konfliktusba keveredni a huszonéves fiatalokkal.

Újévkor is törtek-zúztak

A szivleszteri buli után is meglátogatták őket  a bőrfejűek, ekkor odaáig fajult a verekedés, hogy lábtöréssel kellett kórházba szállítani a tulajdonost. A támadók arca jól kivehető egy korábbi videófelvételen, ám a cikk szerint a rendőrség még nem gyanúsít senkit.

„A rendőrség intenzíven dolgozik az ügyön“ – nyilatkozta a Paraméternek Renáta Čuháková Nyitra megyei rendőrszóvivő. Ha bűnösnek találják a támadókat, két év börtönt kaphatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik