Szórakozás

Király Linda jó az UFO-k ellen is

Ma indul a Dal, mi pedig ByeAlex segítségével bemutatjuk az indulókat. Ki a legjobb? Szavazás!

Ötrészes sorozatunk végéhez értünk, ma indul ugyanis a Dal az Eurovíziós Dalfesztivál hazai döntője. Hétfőn és kedden bemutattuk azokat az énekeseket, akiket ma láthatnak majd a nézők. Szerdán és csütörtökön a jövő héten fellépő indulókat, tegnap és ma pedig a harmadik elődöntőben résztvevőket hallhatjátok a Hír24-en.

A Hír24 olvasó szerint egyébként ma este a következő előadóknak kellene továbbjutniuk:

Király Viktor

Oláh Ibolya

Depresszió

Hien

Cserpes Laura

Szabó Leslie

A Dal tavalyi nyertese, ByeAlex már korábban elmondta a véleményét a versenyzőkről, de kíváncsiak vagyunk, vajon mit gondolnak a Hír24 olvasói. Várjuk kommentben!

Knoll Gabi – Sweet Memories

ByeAlex: Gabika… Szeretem ezt a lányt, és legjobb tudomásom szerint ő is bírja az arcomat… A Kedvesemet is feldolgozta múlt évben, és a videója igen nézett is lett. Erről a dalról nekem kicsit a tavalyi vízió Norvég indulója (Margaret Berger) jut eszembe. Gabi ennél a nótánál egyébként sokkal mozgékonyabb előadó; ha kell a színpadot is felszántja egymagában. Kicsi a lány, de energia az van benne rendesen. Sajnos, nehezen tudnék róla elfogultság nélkül beszélni, ezért csak annyit mondok: A közönség úgyis eldönti a sorsod Gabi!

Gabinak gyönyörű hangja van, a dal is szép, de az ilyen számokra mondják azt, hogy nem az Eurovízióra való. Igaz, ByeAlexnél is ez volt a helyzet.

Radics Gigi – Catch me

ByeAlex: Gigi vélhetően rengeteget melózik azért, hogy elismerjék szakmailag, és hogy soha ne okozzon csalódást a szimpatizánsainak. Többször fejtettem már ki, különböző DAL-lal kapcsolatos interjúkban, hogy ez a lány bizony, bármikor, bárhol CD minőségben énekel. Aki bántja őt valamiért, az süket, vagy rosszindulatú. Készítettem vele egy rövidke kis interjút pár hete, ahol elmondta, még szokja ezt a dalt, amit igazából most ebben a műsorban egyszerűen csak meg akar mutatni a közönségnek. Én is szokom még egyébként. A tavalyi versenyszáma gyorsabban elkapta a fülemet, mint ez a poposabb, pörgősebb dal, ami egyébként tök jól szól. Kíváncsi vagyok, táncolni fog-e Gigi a színpadon, mivel olyat még nem láttam eddig tőle; élő fellépést viszont már hallottam (nem csak a DALban). Az biztos, hogy egy újabb oldalát mutatja meg a lány, és így legalább senki nem mondhatja majd azt, hogy csak lírai dalokat indítanak el vele. Ügyes, tehetséges énekesnő, megérdemli a neki szóló drukkolást.

Gigi tehetségéhez kétség sem fér. Ez a szám sem rossz, bár sokaknak inkább a tavalyi versenydal tetszik. Gigi a mezőny legjobb énekese, de nem ez a dal a mezőny legjobbja. Ettől függetlenül Giginek óriási a rajongótábora, akik könnyen             beszavazzák majd a döntőbe.

Király Linda – Everything

ByeAlex: Ahogy ezt a lányt meghallom, mindig a JúEsszÉ (gyengébbek kedvéért USA) zeneisége ugrik be. Szégyellem magam, mert elsőre nem tetszett ez a dal, most meg, hogy ezeket a sorokat írom, másodjára is be kellett kapcsoljam. Nem kedvelem igazán az R’n’B meg a Soul stílusú zenéket, de ez nagyon dögös. Ha a földönkívüliek valamikor megtámadják majd a világot, és Magyarország is érdekelni fogja őket – miért is ne érdekelné, itt jó a klíma, itt a legjobb! -, akkor egyszerűen csak hangosítsuk ki Lindát, mert szerintem leénekel bármilyen fegyveres hadsereget. Ez nem vicc volt.

Lindának óriási hangja van. Nem lenne rossz választás őt küldeni az Eurovízióra, de valahogy a magyar közönség nem tudja az énekesnőnek megbocsátani a több, mint 10 évvel ezelőtt történt Himnuszos bakit.

Bülbüls – Minden mosoly

ByeAlex: Ez a dal a legsunyibb. Én szeretem nagyon, ott van a kedvenceim között. Lassan beandalog az agyadba, és soha többé nem tisztul ki onnan. Kiváló a szöveg, nagyon kellemes a zene, és nagyjából az van vele, mint az én dalommal tavaly. Legalábbis szerintem, mert vélhetően senki nem gondol arra, hogy ez a dal megy ki Dániába… De simán benne van.

Jaj! Ez a lány nagyon cuki. De már most nagyon sok kritikát kap, hogy pösze és a dala is nagyon unalmas. Mi sem jósolunk döntőt, de BülBüls egy kellemes jelenség.

HoneyBeast – A legnagyobb hős

ByeAlex: Mikor először hallottam ezt a dalt, arra gondoltam, hogy ki ez a lány, akinek ilyen atomszexi hangja van? Ez már az Alex gyerek műfaja, egy olyan nóta, aminek bizony mondom néktek drukkolni fogok, és még a szövegét is meg fogom tanulni, hogy nyomhassam velük. Okos szöveg, igazán tetszetős-flegma hangszerelés, kapós refrén… Imádatos!

Fülbemászó. Kellemes. Jó a szöveg. Jó a refrén. Többször is érdemes meghallgatni. És ByeAlex..segítünk, a lány Tarján Zsófia, Hernádi Judit lánya. Nagyon kíváncsiak vagyunk hogy szól élőben.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik