Szórakozás

A tinik kedvence vagy a Nóta tévés sztár mehet az Eurovízióra?

Holnap indul a Dal, mi pedig ByeAlex segítségével bemutatjuk az indulókat. Ki a legjobb? Szavazás!

Új sorozatunkban szombatig mindennap bemutatunk öt indulót a hazai Eurovíziós Dalverseny döntősei közül. A Dal tavalyi nyertese, ByeAlex már korábban elmondta a véleményét a versenyzőkről, de kíváncsiak vagyunk, vajon mit gondolnak a Hír24 olvasói. Várjuk kommentben!

A sorozat előző részeit ITT, ITT és ITT találjátok.

Gájer Bálint – Elmaradt pillanatok

ByeAlex: Nem ismertem Gájer Bálint nevét, amikor meghallgattuk a dalt. Ha azt mondják Eurovízió, akkor a legtöbbeknek bizonyára ilyen dalok ugranak be, mint az általa prezentált Elmaradt pillanatok. Nem az én műfajom, így nehezen tudom megítélni az értékeit. A zsűri azonban bízik a dalban, így ott a helye a harmincban.

Bálintnak egyáltalán nincs rossz hangja,de sajnos maga a dal szerintünk középszerű, de még így is a középmezőnyében van.

New Level Empire – The Last One

ByeAlex: Ez a dal máris népszerű. Látom, hogy egyre többen osztják meg és kedvelik. Ráadásul, ezt a dalt lazán láthatjuk lelki szemeink segítségével odakint, Koppenhágában. Veszélyes… Gyanús, hogy ott lesz a döntőben.

Kellmes dal, jó hallgatni. A Top 10-be szerintünk is beférne, de nem őket küldenénk az Eurovízióra. Az egykori Vivás, ma már Nóta tévés (igen, igen) Zola ha nem pörgi túl és tényleg csapatban dolgozik, akkor jó lesz élőben is ez a                     szám.

Pál Dénes – Brave New World

ByeAlex: Dénes végre egy olyan dallal áll elő, amely által valóban önmagát mutathatja meg. Most egy igényes popdalt, egy slágergyanús szerzeményt visz színpadra, ami elég jó esélyekkel kecsegtetheti őt a mezőnyben. Dénes nekem mindig is szimpatikus volt, szívesen látnám a döntőben.

Baromi jó a refrén. Dénes tetszik a tinilányoknak. Semmi extra nincs a dalban. Ettől függetlenül valószínűleg a középdöntőbe továbbjut.

Mystery Gang – Játssz még jazzgitár

ByeAlex: Az egyik haverom azt kérdezte: Mystery? Ők meg miért neveztek? Nekik már megvan a közönségük! Nos, azt nem tudnám megmondani, hogy miért neveztek, azt majd elmondják ők. Az viszont biztos, hogy ez a fajta fúziós zene sokak körében népszerű. A Mystery egyébként egy rutinos banda, amelynek tagjai a legtetováltabb versenyzők közé sorolhatók. Velük meg a Depresszióval majd tartok egy tetoválás-mustrát; jó, oké?

Mi kicsit konkrétabbak leszünk ByeAlex-nél. Ettől a daltól felpezsdül az ember vére, de szerintünk tudnak ennél jobbat is a fiúk.

Fool Moon – It Can’t be over

ByeAlex: Érdekes lenne egy hasonló dalt megszólaltatni az Eurovízión, mivel ilyesmit még nem tettünk; vajon milyen eredményük lenne? Itt nincs lehetőség a minimális hibafaktorra sem, hiszen a szereplőknek profin, és pontosan kell majd összedolgozni. Kérdés, mennyire nyitott a magyar közönség a vokál-beatbox-ra?

Valószínűleg a nézők nagy részének nem fog tetszeni igazán ez a dal. Ugyanakkor látszik, hogy profi munkát végeztek a srácok, de valahogy hiányzik valami ebből a dalból. Felejthető.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik