Szórakozás

A DAL: Ki menjen az Eurovízióra?

Pár nap múlva indul a Dal, mi pedig ByeAlex segítségével bemutatjuk az indulókat. Ki a legjobb? Szavazás!

Új sorozatunkban szombatig mindennap bemutatunk öt indulót a hazai Eurovíziós Dalverseny döntősei közül. A Dal tavalyi nyertese, ByeAlex már korábban elmondta a véleményét a versenyzőkről, de kíváncsiak vagyunk, vajon mit gondolnak a Hír24 olvasói. Várjuk kommentben!

Muzikfabrik – This is my life

ByeAlex: Nem tudom mire, de valamire egyértelműen hasonlít ez a nóta… De nem ugrik be, hehe! Kicsit olyan kilencvenes, kicsit olyan eurodance-es, kicsit olyan petshop boys-os. Nem az én műfajom, mert én a kilencvenest nemigen kedveltem zeneileg, ezért érdeklődéssel várom meddig jutnak ezek a fiúk ezzel a nótával. Mindenesetre, az tény, hogy ezzel a műfajjal ez a banda színesíti az idei versenyt: ott a helyük!

Nem akarjuk bántani a Muzikfabrikot, mert biztos sokat dolgoztak a zenével. De mi már az első percben nagyon untunk, reméljük azért a csapat megtalálja a saját közönségét.

 

Vastag Tamás – Miss one smile

ByeAlex: Tamásról sokaknak a musicalek világa jut eszébe. Most azonban, egy trendibb, poposabb, angol nyelvű szerzeménnyel lép színpadra. Nekem jobban átjön a srác ebben a dalban, mint a tavalyiban. Tamás mindig tisztán és megbízhatóan énekel, ráadásul, most egy igen erős dallal fog versenyezni. Tavaly benne volt a legjobb négyben… Mi lesz idén?

Tamástól egy ilyen dalt vártunk, ahol majd óriási szemekkel pisloghat a tinilányoknak a kamerába. Maga a dal korrekt, de semmi extra.

 

Dér Heni – Ég veled

ByeAlex: Heni az egyik legszexibb honi énekesnő – SZERINTEM. Annyiféle zenei műfajt szólaltatott már meg – elég profi szinten -, hogy nem tudni melyik az, amely igazán ő maga lenne legbelül. Ez a dal most kicsit swinges, kicsit pop, de nagyon szexi. A hölgy nézők bizonyára könnyen tudnak majd azonosulni ezzel a szabad, picit feminista nótával. Engem a dal ereje még nem – , Heni energiái viszont nagyon meggyőztek. Érdekel, hogy mit vált majd ki belőlem, ha hallom élőben is megszólalni.

Dögös szám, dögös énekesnő. A dal nem túlkomplikált, de talán nem is kell annak lennie. El tudnánk képzelni az Eurovíziós Dalfesztivál színpadán.

Kállay-Saunders András – Running

ByeAlex: Végre, Andris! Andris nyugati beállítottsága átszakad ezen a dalon. Imádom. Pop-elektró-drum and bass. Jól szól, univerzális a mondanivaló, és szimpatikus az előadó. Azt mondom, figyeljetek erre a dalra, mert Andris egy nemzetközi porondra való előadó. Már tavaly is neki drukkoltam. Most is ott van a kedvenceim között.

András tényleg nemzetközi előadó, ennek a dalnak is a döntőben lenne a helye, annak ellenére, hogy néhol emlékeztet a Rudimental slágerére.

2Beat or Not 2Beat – Camon Babe

ByeAlex: Simán Beatles tribute band. Legalábbis, meglepne, ha a fiúk azt mondnák, hogy sosem hallgattak Beatles-t, vagy esetleg azt, hogy utálják a Beatles-t. Én szeretem a Beatles-t, de ritkábban tetszik, ha más bandák Beatles-t játszanak. Viszont, az előadók beválogatásánál kapóra jött egy olyan zenekar, amely képes megszólítani egy viszonylag nagyobb közönséget, nemtől és kortól függetlenül; na meg, nyomatni is tudják a boogie-t. Szerintem ők ilyenek.

Míg ByeAlexnek a Beatles jutott eszébe, nekünk inkább Fenyő Miki. Az idősebb korosztálynak bejöhet ez a stílus, de meglepő lenne, ha ez a csapat továbbjutna.

Sorozatunk előző részeit ITT és ITT találod.

survey hosting

Ajánlott videó

Olvasói sztorik