Szórakozás

Busz csúszott fának, nincs elzárt település – hóhelyzet Csongrád megyében

Csongrád megyében több jármű is árokban kötött ki a havazástól csúszós utaknak köszönhetően, de személyi sérülés nem történt. Járhatatlan út vagy elzárt település nincs az országban.

Csongrád megyében tegnap a déli órákban kezdődő havazás ellenére csak az esti óráktól kezdett kialakulni összefüggő hótakaró. Valamennyi út járható, de csúszós, jeges útszakaszok bárhol előfordulhatnak. A Magyar Közút NZRt. munkagépei már a csütörtöki nap folyamán megkezdték az ún. „alászórást”.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint a hóréteg vastagsága megyei átlagban 10 cm, napközben várhatóan 1-2 centiméternyi eshet még. A hőmérséklet -5 fok körül alakul. Az utak tisztítása 20 járművel folyamatosan zajlik. Jelenleg járhatatlan útszakasz, elzárt település nincs a megyében, forgalomkorlátozás bevezetésére eddig nem került sor. Az áram -, a gáz -, és a vízszolgáltatás a megyénkben zavartalan.

Péntek éjszaka Csongrádon, a 451-es úton, Hódmezővásárhelyen pedig a 47-es úton csúszott árokba személyautó, szombat hajnalban pedig egy utasokat nem szállító busz csúszott fának szintén Hódmezővásárhely közelében. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. Az M5-ös autópálya Újhartyán és Röszke között, valamint az M43-as autópálya Szegd és Makó között latyakos.

Az előrejelzések szerint vasárnap és hétfőn hajnalban mínusz 15, mínusz 18 Celsius-fok köré eshet a hőmérséklet Csongrád megyében. Ennek hatására az utak rendkívül csúszóssá válhatnak, hiszen a síkosság-mentesítés ilyen hidegben nem fejti ki hatását, ezért különösen indokolt a körültekintés a közlekedésben – mondta Tátrai János tűzoltó alezredes és szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik