Szórakozás

Baleset történt egy fehérvári vegyi üzemben

tűzoltó (tűzoltó)
tűzoltó (tűzoltó)

Két munkást megfigyelésre kórházba szállítottak.

Eddig ismeretlen okból heves kémiai reakció indult el, mikor egy 110 literes hordóban tárolt nátrium-hidroszulfit kikerült a tároló edényből, és a hőfejlődés miatt füstölni kezdett.

“Kivetődött”

A baleset  a Seregélyesi út egyik ipari üzemének csarnokában történt ma reggel – tájékoztatta a Fehérvár24-et Farkas- Bozsik Gábor katasztrófavédelmi szóvivő. A bejelentést követően a megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat, a Katasztrófavédelmi Műveleti Labor és a székesfehérvári hivatásos tűzoltók indultak el a helyszínre. A hordó közelében lévő anyag hőmérsékletét hőkamerával megmérték, a további reakciót pedig tűzoltó porral akadályozták meg.

Nem kerültek a levegőbe egészségre ártalmas anyagok

A vegyi anyag 110 fokos hőmérséklete rövid idő alatt rohamosan csökkent. A mobil labor munkatársai folyamatosan ellenőrizték műszereikkel a csarnokot és környezetét, azonban semmilyen veszélyes anyag nem került a ki a szabad levegőre. Személyi sérülés nem történt, azonban a biztonság kedvéért az üzemben dolgozók közül két embert a mentőszolgálat kórházba szállított további kivizsgálásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik