Szórakozás

Padlógázzal ölt a hummeres rendőrgyilkos

Szakértők szerint szándékosan ütötte el az osztrák férfi a motoros járőrt, ki tudta volna védeni az ütközést. Könnygázra sincs bizonyíték.

A Szegedi Törvényszék tavaly október 22-én kezdte meg a „Hummeres-gázoló” néven ismertté vált ügy tárgyalását. A majdnem három hónapos szünet után most folytatódnak a tárgyalások. Ma a közlekedési-, majd a vegyészszakértőt,  jövő héten pedig az igazságügyi orvosszakértőt, és a fegyverszakértőt hallgatja meg a bíróság.

Baleset volt?

Az osztrák férfi 2012. október 11-én gázolta halálra Kenéz Imre rendőrjárőrt Hummer terepjárójával, amikor meg akarták állítani. Azt állította, szembefújták könnygázzal és az elvakította, így lényegében véletlenül ütötte el a motorost. Arra is hivatkozott, hogy a Hummer-nek valami baja történt, nehezen volt kormányozható.

A Makói VTV felvételei.

Kivédhető lett volna a gázolás

A mai tárgyaláson ismeretett közlekedési szakértői vélemény szerint a Hummer először balra, majd hirtelen jobbra tartott. Ez arra enged következtetni, hogy a rendőr megpróbált elugrani. A gázolás mindössze 5 másodperc alatt történt. Az osztrák férfi vészfékezéssel elkerülhette volna az ütközést.

A bíróságon levetítettek egy videót, amit a közlekedési szakértő készített, ebben számítógépen modellezte, hogyan történhetett a tragédia.

A védőügyvéd szerint a film nem a valóságot tükrözi, ezért kérte, hogy új szakértőt rendeljen ki a bíróság.

A szakértő azt is elmondta, hogy a próbaúton az autónak nem volt olyan baja, ami miatt kormányozhatatlan lett volna. Hozzátette: a jármű mozgásából arra lehet következtetni, hogy a sofőr padlógázzal indult meg és úgy ütötte el Kenéz Imrét.

A vegyész szakértő a tárgyaláson arról számolt be, hogy a kocsiban rögzített nyomokból nem mutatható ki gázspray hatóanyaga. Korábban egy szemtanú is azt vallotta, nem fújták le a hummerest a rendőrök.

Minden más a hummeres gázolásról

Videófelvétel a gázolásról

Félnek a rendőrgyilkos társai

Magyar rajongója is van Thomas B.-nek

Díszsirhelyet kapott a hősi halott rendőr

Kenéz Imre díszsírhelyet kapott

Halálának első évfordulóján, 2013. október 11-én 10 órakor emlékeztek meg Kenéz Imrére kollégái, családtagjai, barátai a szegedi Belvárosi Temetőben, ahol felavatták díszsírhelyét is. Az eseményen állami és rendőri vezetők is részt vettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik