Szórakozás

A kikapcsolt radiátor is fűtött

Hiába zárta el a radiátort, csak a fűtési szezon végén derült ki, hogy a termosztatikus szelep átengedi a meleget, így egy 80 ezres számla lett a vége.

2011-ben, a ház szigetelése után szerelték fel 55 négyzetméteres lakásunkba a költségmegosztót, addig évente 200 ezer forintot fizettünk a fűtésért. A korszerűsítéssel a havi csekkek mellé 2013-ban egy 80 ezer forintos elszámolót is kaptunk, amit már nem tudunk kifizetni – mondta el az idős nő, a délmagyar.hu-nak. Állítása szerint, tavaly télen nem fűtöttek a kisszobában és a konyhában, az elszámolás szerint mégis ők fizették a legtöbbet.

Kiderült, az elzárt radiátornál is pörög a fogyasztásmérő. A nő panaszkodott a mérőt felszerelő társaságnál, ahol elmondták neki, hogy a termosztatikus szelep zárt állásnál is átenged. Hogy ez megszűnjön, a Szegedi Hőszolgáltató Kft. munkatársai a radiátor alsó csövére felszereltek egy hagyományos golyós csapot, azt kell elzárni. Ezt meg is tették, és így már tényleg nem jut meleg víz a fűtőtestbe. Csakhogy a 80 ezres tartozás ettől nem tűnik el.

A mérőt leolvasó kft. a hőszolgáltatóhoz küldte a hölgyet a panaszával, a hőszolgáltató a közös képviselőhöz és a mérőt felszerelő kft.-hez. Mindenki egymásra mutogat, így az idős néni nem tudja, hogy hova forduljon panaszával, mert nem tudja kifizetni a számlát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik