Szórakozás

Ördög Nóra: Kibújt Mici első foga

A RTL Klub műsorvezetője nagyon büszke a kis Micire, mert felállt és kibújt az első foga.

“Tegnap született… Na jó, tegnapelőtt. Most meg már áll!” – lelkendezett blogjában Ördög Nóra.

“Azóta a napjaink nagy része abból áll, hogy Mici minden útjába kerülő dolog mellett felkapaszkodik, én meg loholok utána, és ha szükséges, megmentem. Bár tényleg nagyon résen vagyok, sajnos túlestünk – szó szerint – az első néhány koppanáson is, de azzal nyugtatom magam, hogy ezek tényleg megúszhatatlanok, még ha meg is szakad a szívem, ahogy ölelem magamhoz az én kis zokogó alpinistámat” – írta Nóra, aki nagyon örül annak, hogy Micinek kijújt az első foga is.

Fotó: Berecz Valter

“Az Újévet pedig fogadalmak helyett egy újévi foggal indítottuk! Már hónapok óta vártuk, lestük, hogy mikor bújik már ki az a bizonyos első, de csak nem akart jönni… Aztán egyszer csak Palkó kitapintotta, én pedig december 31-én meg is pillantottam azt a régen várt kis hófehér gyöngyöcskét Mici nyelve alatt, amit azóta is szorgosan rejteget előlünk, és ha direktben szeretnénk megnézni, csak azért sem engedi. De hálistennek, Mici nagyon jókedélyű baba, úgyhogy van elég alkalmunk gyönyörködni benne, amikor teliszájjal kacag valamin” – tette hozzá a műsorvezető.

Fog születéskor

Minden kétezredik baba születik úgy, hogy már van egy vagy két fog a szájában. Ezek vagy megmaradnak, vagy kihullanak, hogy 3 éves korig meglegyen mind a 20, ami 5 éves korban kezd el kiesni (hogy aztán érkezzenek a végleges fogak). De előfordul, hogy a fogakat kihúzzák elővigyázatosságból, mert mozognak, s nehogy lenyelje őket a baba. A néphit szerint a foggal született baba táltosnak készült, tehát különleges lelki kapcsolatban áll az istenekkel, felsőbb hatalmakkal, és lehetőség szerint népe megmentője is lesz. De ehhez az is kell, hogy a hetedik életévéig megmaradjon a fog – a sok fogkihúzás miatt is lehet, hogy olyan hiány van mostanában nemzetmentő táltosból mifelénk?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik