Szórakozás

Sorsdöntő vizsgálat előtt a kulcsi családirtó

Kulcsi gyilkosság ()
Kulcsi gyilkosság ()

Újabb elmeorvosi teszt alapján dől el, beszámítható volt-e a négy családtagját kivégző férfi. Ha igen, börtönben töltheti élete hátralévő részét.

Szeptemberi tárgyalásán elmezavarra hivatkozva védte magát a bíróság előtt H.Csanád Jutas, aki másfél éve megölte családja négy tagját, hármukat pedig életveszélyesen megsebesítette. Vallomása szerint démoni sugallatra gyilkolt. Csak magával akart foglalkozni, el akart merülni saját pszichéjében, ehhez pedig teljes magányra volt szüksége. Májusban szakértők azonban úgy ítélték meg: az elmezavar nem bizonyítható egyértelműen.

Ettől függ az ítélet

A Bors információi szerint a férfit most új szakértő “teszteli”, véleménye sorsdöntő lehet. Ha beszámíthatónak ítéli meg, a férfi akár életfogytiglant is kaphat. Ha elmebetegnek minősíti, akkor a családirtóra nem börtön, hanem csak páréves kényszergyógykezelés vár. A vizsgálatnak a február 5-ei tárgyalásra el kell készülnie – közölte a Borssal a H. Csanádot védő dr. Hortobágyi Tibor.

Fotó: Fehérvár24

Késsel végzett családtagjaival

H. Csanád tavaly áprilisban gyilkolta meg négy családtagját, egyik testvérét, az apját és a nagyszüleit – derült ki a nyomozás befejezése után. Először bátyjával végzett, hátulról szúrta le egy késsel. Másnap nagyapja következett: az idős embert először fojtogatta, végül egy rugós késsel ölte meg. Nagyanyján nem sokkal később egy disznőölő késsel ejtett halálos sebeket. A többiekkel pénteken akart végezni. Apját halálra késelte, ám édesanyja és nővére – bár nem sokon múlt az életük – túlélték a támadást. A fiatalabb nő barátja sem úszta meg sérülések nélkül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik