Szórakozás

Kulcsi mészárlás: hétfőn kezdődik a tárgyalás

Kulcsi-gyilkossag(10)(430x286)(2).jpg ()
Kulcsi-gyilkossag(10)(430x286)(2).jpg ()

Szerda délelőtt a tanúk kihallgatásával folytatódik az eljárás.

Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője közölte: május 28-án nyújtották be a vádiratot Székesfehérvári Törvényszékre a tavaly áprilisban a kulcsi családi házban előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés miatt.

Fotó: Koppán Viktor Dávid

A főügyészség tényleges életfogytig tartó börtönbüntetést kér a kulcsi mészárosra. Emellett indítványozták az ideiglenes kényszergyógykezelés megszüntetését és előzetes letartóztatását mindaddig, amíg az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatát kihirdetik. A végrehajtás helyeként az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölték meg.

Németh-Kész Mónika a Fejér Megyei Rendőr-kapitányság szóvivője emlékeztetett arra,hogy a családi tragédiáról április 6-án kaptak bejelentést, a 23 éves H. Csanád Jutast pedig rövid időn belül a helyszín közelében elfogták a Terrorelhárítási Központ tagjai.

A vádlott brutális módon, bozótvágóval és késekkel megölte a nagyanyját, az édesapját, a bátyját, megfojtotta a nagyapját, megkísérelte megölni az édesanyját, a nővérét és annak barátját.

A nagyszülők, az apa és a vádlott bátyja a sérüléseibe néhány percen belül belehalt, míg az édesanyának és a nővér barátjának sérülései életveszélyesek voltak.

A nyomozás során részletes, beismerő vallomást tett, elmondta, hogy “démoni megszállottság hatása alatt cselekedett”, az volt a célja, hogy megszabaduljon családtagjaitól.

Fotó: Koppán Viktor Dávid

Ekkor az igazságügyi pszichiáter szakértő és igazságügyi orvos szakértő azt állapította meg, hogy a férfi tudathasadásos elmezavarban szenved,ezért elrendelték letartóztatásának megszüntetését, és egyben ideiglenes kényszergyógykezelését az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben.

H. Csanád Jutast itt higgadt, zavarodottságtól mentes viselkedést tanúsított,emiatt újabb elmeorvos szakértők vizsgálták meg. Kijelentették, hogy az elmezavar egyértelműen nem bizonyítható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik