Szórakozás

Tévedésből csapolta meg a NAV a nő számláját

Az ötgyermekes szentesi asszony pénzét egy szám elírása miatt zárolták és egyelőre vissza sem kaphatja.

Sorozatosan érik a sorscsapások a szentesi Kerekes Ágnest. Mi is megírtuk, lánya a mandulaműtétje után súlyosan megbetegedett. A helyi orvosok hónapokon át nem tudták megmondani, mi a baja, míg végül a szegedi klinikán kiderült, egy jellemzően kórházakban terjedő, húsevő baktérium támadta meg a szervezetét.

Más helyett fizettették

Az ötgyermekes asszonynak most, egy adminisztrációs hiba miatt súlyos anyagi nehézségei támadtak. Az esetről a Délvilág napilap számolt be. A nő bankja inkasszót rakott a számlájára. A beszedési megbízást az adóhatóság rendelte el egy 1,2 millió forintos tartozás miatt. Mint kiderült, tévedés történt, valahol elírták a számlaszámot, így egy másik ember helyett fizet. Bár a nő igazolta, hogy nincs hátraléka, ennek ellenére továbbra sem fér hozzá a számlájához. A bank inkasszóosztálya szerint, ha a rendszer beindult, utólag már nem tudnak belenyúlni, így egy hónapot biztosan várnia kell a hatósági átutalási megbízás visszavonásáig.

A szentesi asszony nyilatkozatát és a NAV álláspontját itt olvashatja.

A CBA is tévedés áldozata volt?

A korábbi évekhez képest jelentősen több adóvégrehajtási eljárás indult az idén. 2013-ban adótartozásokból 15 százalékkal több pénzhez juthat az állam, mint egy évvel korábban. Ennek egy jelentős részét inkasszókból szedi be a hatóság.

A lázas munkába azonban sokszor hiba csúszik. Nagy port kavart nemrég, hogy a NAV őszi topadósokat összegző listájára felkerült a CBA Kereskedelmi Kft. A cég a feketelista szerint csaknem félmilliárd forinttal tartozik az államkasszának, ugyanakkor a társaság folyószámla-kivonatokkal igazolta, hogy semmilyen hátraléka sincs, valamint, hogy ilyen méretű tartozása soha nem is volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik