Szórakozás

Ötvenezer liter pancsolt szeszt találtak a pénzügyőrök

Pénzügyőr (pénzügyőr, nav, )
Pénzügyőr (pénzügyőr, nav, )

Több millió forint értékű bort, pálinkát és cefrét, illetve főzőberendezéseket, lepárlókat foglaltak le a NAV pénzügyőrei egy mezőberényi háznál és egy bócsai telephelyen.

A napokban ellenőrzést tartottak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy mezőberényi háznál, ahol egy éppen működő, 140 literes pálinkafőző berendezést, valamint 530 liter cukrozott szilvacefrét, és 360 liter párlatot találtak. A tulaj a megengedett 100 literesnél nagyobb berendezéssel főzött, ám a vonatkozó engedélyei nem voltak meg hozzá, így a vámhivatal jövedéki igazgatási eljárást kezdeményezett ellene. A bírság várható összege 2,3 millió forint.

Forrás: Youtube.com/NAVgovHu

Egy másik jövedéki ellenőrzés alkalmával egy bócsai telephelyen parkoló teherautó raktéréből került elő több ezer liter fehérbor.

Az ellenőrzést végzők a telepen, földalatti tartályokban további 45 ezer liter szeszes folyadékot, valamint egy teljes palackozó gépsort, szivattyúkat és 50 kilogramm borászati adalékanyagot találtak, illetve 100 liter kész házi pálinka is előkerült.

A pénzügyőrök a mintegy 11 millió forint értékű illegális terméket és berendezéseket lefoglalták, a tulajdonos ellen a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A tulajdonossal szemben indított jövedéki igazgatási eljárás lezárásával a várhatóan kiszabásra kerülő jövedéki bírság összege meghaladja a 124 millió forintot – írja a razziáról írt közleményében a NAV.

Forrás: Youtube.com/NAVgovHu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik