Közélet

Drog, cigi és védett madarak a buszban

Az állatok szerencsére még éltek, a Kiskunsági Nemzeti Park emberei szabadon engedték őket.

Összesen 45 élő védett madarat, 23 karton magyar adójegy nélküli cigarettát és 3 gramm amfetamint találtak a pénzügyőrök buszon Lajosmizsénél – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal csütörtökön.

Először a gyanús cigarettára akadtak rá a csomagtérben, utána döntöttek úgy a NAV emberei, hogy tételesen átvizsgálják a járművet. A madarak ugyancsak a csomagtérből kerültek elő, míg a drogot egy az utánfutóban lévő fekete táskában rejtegették el, üvegbe zárva.

A Kiskunsági Nemzeti Park szakértője megállapította, a madarak egytől egyig védett fajokhoz tartoznak, ezért szállításuk engedélyhez kötött. A sofőr az állatokkal kapcsolatban  úgy nyilatkozott, hogy azokat csomagként adta fel Romániában egy ismeretlen ember, hogy Olaszországba juttassa.

A pénzügyőrök a kábítószert, az adózatlan füstölnivalót,  valamint a több mint egymillió forint eszmei értékkel bíró állatokat lefoglalták. A román sofőr ellen kábítószer birtoklása, valamint természetkárosítás gyanúja miatt indult eljárás.

A madarakat a  Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága munkatársai biztonságba helyezték, majd miután meggyűrűzték őket, a pénzügyőrökkel közösen szabadon engedték.

Olvasói sztorik