Szórakozás

Embercsempészek több hullámban az M5-ösön

embercsempészet (embercsempész, menekültek)
embercsempészet (embercsempész, menekültek)

Több embercsempészjárat is fennakadt az autópályán.

Egy órán belül három embercsempészt is elfogtak a rendőrök Csongrád megyében. Vasárnap reggel az M5-ös autópálya Budapest felé vezető szakaszán két autót állítottak meg – értesült a Szeged24 a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Az elől haladó járműben négy török, a hátsó kocsiban három koszovói állampolgár utazott a tartózkodásukat igazoló papírok nélkül. A határsértőket két magyar embercsempész segítette. Ők a vallomások alapján 400 eurót kaptak azért, hogy felvegyék és Ausztriába vigyék a migránsokat.

A sofőrök – K. Lajos 41 éves és B. Zoltán 33 éves budapesti lakosok – ellen embercsempészés gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség mindkét férfit őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Ugyancsak embercsempészés miatt került őrizetbe egy 23 éves koszovói férfi. Az általa vezetett autót egy órával a magyar embercsempészek elfogása után állították meg a rendőrök az M5-ös autópályán. Vele két honfitársa utazott, akik Németországba szerettek volna illegálisan eljutni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik