Szórakozás

Ezektől a kommentelőktől Ön is tépni fogja a haját

Mindenki találkozott már velük, aki még nem szokott le arról, hogy nézegesse a különböző híroldalak kommentjeit.

Korábban a témában:

Ezrével futunk bele naponta a kommentekbe, néha mi is először hátrahőkölünk a székben, aztán elolvassuk még egyszer, majd még egyszer, végül nagy részét belerakjuk az alábbi kategóriák valamelyikébe.

1. A sértegető kommentelő,

aki hozzászólásában képtelen bármi érdemit hozzátenni az adott témához, ami előrevinné a párbeszédet, nincsenek tényeken és adatokon alapú érvelései, vagy úgy általában olyan meglátásai, amelyek azt mutatnák, hogy legalább minimálisan jártas az adott kérdésben. Nincsen tudáson alapuló véleménye, csak a másik kommentelő, vagy a cikkíró sértegetésére képes.

Hírkommentelő10 (kommentelők, )

hírkommentelő08 (kommentelők, )

 

hírkommentelő11 (kommentelők, )

 

2. A mindenhová politikát látó,

aki úgy szól hozzá egy teljesen ártalmatlan, mindenféle politikától mentes cikkhez, hogy képes bárhová odaképzelni Orbánt, Gyurcsányt, Mesterházyt vagy épp Bajnait.

mindenhová politikát kommentelő (komment)

mindenhová politikát kommentelő 2 (komment)

mindenhová politikát kommentelő 4 (komment)

 

3. A nyelvtannáci,

akinek elég egy elütés, egy rossz név vagy helyszín és máris kész a baj. Azt gondolja, a legnagyobb baj az újságírással egy vesszőhiba, egy kimaradt betű vagy egy szó, és egy-egy kis hiba miatt máris a cikkíró kivégzését követeli, miközben a modernkori sajtót – magyart és külföldit egyaránt – átjáró rendszerszintű bajokrol fogalma sincsen (mintha egy ácsot szidna egy elgörbült szög miatt, miközben a ferdén álló mestergerenda fel sem tűnik neki).

nyelvtanzseni kommentelő (komment)

helyesíráskommentelő (kommentelők, )

4. És a sima zseni,

Az kommentelő, hogy képben van a legfrissebb és legapróbb jogszabályváltozásokkal is. Őt nem lehet megvezetni, majd könyörtelenül le is írja, hol és mikor tévedett a cikkíró – hatalmasat, természetesen.

okoskodó kommentelő (komment)

okoskodó kommentelő 2 (komment)

 

5. Aki nem érti, hogy egy oldalon több témával is foglalkoznak,

és igen, a megjelenő cikkek között bizony vannak kis könnyed érdekességek, teljesen politikamentes vicces videófelvételek, cuki állatok vagy emberi hülyeségről szóló megdöbbentő történetek is, és nem képes felfogni, hogy ilyenekkel miért kell foglalkozni egy újságban. Jellemzően olyan cikkek alatt szokott megjelenni és értetlenkedni, hogy ez most mégis miért jelent meg, amelyek a legolvasottabbak között vannak.

 

hírkommentelő03 (kommentelők, )

 

hírkommentelő04 (kommentelők, )

 

6. Aki számára nem létezik a külvilág,

és képtelen felfogni, hogy vannak magyar emberek, akiket nem csak a magyar emberekről szóló magyar hírek érdekelnek, hanem van bennük annyi tudásvágy, kíváncsiság és érdeklődés, hogy határon túlról érkező történetekről is szeretnének olvasni, és ez valamiért annyira bántja őt, hogy muszáj értetlenkedésének az egész ország előtt hangot adnia.

hírkommentelő01 (kommentelők, )

hírkommentelő02 (kommentelők, )

 

7. Akinek fogalma sincsen arról, hogyan működik az internet,

és olyan dolgokat követel, amelynek semmi, de semmi értelme, és hozzászólásában olyan dolgon van kiakadva, amely csak azt tükrözi mennyire tudatlan a net alapjaival kapcsolatban.

 

hírkommentelő06 (kommentelők, )

 

hírkommentelő05 (kommentelők, )

 

8. Szövegértésből egyes,

aki nem veszi észre a szövegben lévő részleteket, lazán átsiklik lényeges mondatokon, és felháborodva kommentel.

komment nem érti a cikket 1 (komment)

komment nem érti a cikket 3 (komment)

komment nem érti a cikket 4 (komment)

 

9. A zsebrasszista,

akiből a társadalomban megbújó nagyfokú rasszizmus és antiszemitizmus néha a hozzászolásokban tör elő gejzírként. Vannak, akik vagy nem tudják, vagy nem akarják visszafogni magukat és minősíthetetlen stílusban gyalázkodnak. Szerencsére mindig vannak olyanok is, akik helyreteszik a magukról megfeledkezett (és magukból kikelt) hozzászólókat.

rasszista komment 1 (komment, )

 

rasszista komment 3 (komment, )

rasszista komment 4 (komment, )

10. “Pártújság! Pártújság!” – kiabálják azok,

akik élnek-halnak azért, hogy oda tudják írni hozzászólásba, hogy politikai megrendelés van a háttérben, ez vagy az a párt pénzeli a cikkírót.

szócső komment 1 (komment)

 

szócső komment 3 (komment)

10. Az írásjelhalmozó,

aki valamiért mondandója végére egymillió felkiáltójelet, vagy kérdőjelet rak, ki tudja milyen megfontolásból.

 

írásjeleskommentelő (kommentelők, )

írásjeleskommentelő01 (kommentelők, )

11. A CSUPANAGYBETŰS,

vagy más néven ordibálós, aki azt gondolja, ha minden egyes szavát csupa nagybetűvel írja, akkor jobban oda fognak rá figyelni, pedig általában pont az ellenkezője történik, hiszen sokkal nehezebb olvasni az ilyen szövegeket. Gyakran írásjelhalmozó is.

csupanagybetűs  (kommentelők, )

csupanagybetűs01 (kommentelők, )

12. Nem tudom, hogy mi történt, de…

Nem érdekli, hogy mi történt vagy kiről van szó, őt csak az érdekli, hogy mondhassa a magáét. És mondja is.

okoskodó kommentelő 3 (komment)

 

+1: Nem tudok hozzászólni!

Nyilvánvaló, hogy olyan komment nincs, amiben azt írják le, hogy nem tud hozzászólni az adott cikkhez. Mert ha oda tudná írni, akkor nem ezt írná oda. Ilyenkor jönnek az e-mailek és telefonok a szerkesztőségbe, ahol távsegítségben próbálják elmagyarázni, mi lehet a probléma. Legtöbbször eredménytelenül.

Ajánlott videó mutasd mind

Csodák történtek a Felházban

Március 15-én nagyszabású záróalkalmat rendezett a Tüskecsarnokban az Orbán Gáspár nevével fémjelzett keresztény mozgalom. A folytatásról kérdeztünk felházasokat és az egyik vezetőt. Videó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.