Élet-Stílus

Spermagyilkos disznó

Ön dönt: szalonnázik, vagy gyermeket nemz!

Sajnáljuk uraim, de egy friss kutatás bebizonyította, hogy a rendszeres szalonnafogyasztás negatív hatással van a termékenységükre. Ha gyermeket szeretnének nemzeni, disznóságok helyett inkább a tenger gyümölcseit, főleg lapos- vagy tőkehalat kell rendszeresen a tányérra pakolniuk.

Egy harvardi kutatás szerint – melyet részletesen, az Amerikai Reprodukciós Gyógyászok Társasága előtt fognak ismertetni a héten, Bostonban – rendszeres fogyasztás mellett a feldolgozott sertéshúskészítmények erősen csökkentik, míg a halételek növelik a férfiak nemzőképességét. A kutatás során, a vizsgált 156 férfi egy kérdőíven számolt be étkezési szokásairól, majd megvizsgálták a spermájukat. Az eredmény: „Egyértelműen kiderült, hogy a feldolgozott húskészítmények fogyasztása rontja, míg a halfogyasztás javítja a spermák minőségét” – foglalta össze az eredményeket a The Globe and Mail című kanadai lapnak Dr. Myriam Afeiche, a kutatást vezető orvos.

Illusztráció (forrás: AFP)

Mielőtt azonban szemétre vetné szalonnatartalékait, hallgassa meg Dr. Allan Pacey-t, a Brit Termékenységi társaság elnökét:

„Az adott kutatásban azt vizsgálták, milyen hatással vannak a táplálkozási szokások a spermiumok alakjára és méretére. Ezek valóban összefüggenek a férfitermékenységgel, de pontos laboratóriumi mérésük nagyon nehéz, így az amúgy is kevés mintán alapuló eredményekben sok hiba fordulhat elő.”

Mielőtt azonban rohanna, hogy a talán túlzó kutatási eredményre fittyet hányva ipari mennyiségű szalonnát szerezzen be, jó ha tudja:

A tudós társadalom egyetért abban, hogy a termékenység szorosan összefügg az életmóddal, így például a dohányzás, az alkoholfogyasztás és stressz egyértelműen negatívan, míg a egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás egyértelműen pozitívan hatnak a nemzőképességre.

Sajnáljuk hölgyeim, de nagyon úgy tűnik, hogy a világ a legpotensebb, legtermékenyebb férfijait szerzetesek kell keresni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik