Szórakozás

Pszichothrillert forgatnak a Börzsönyben

Elkezdődött Mátyássy Áron Víkend című filmjének a forgatása, a stáb először Erdélyben, majd itthon a Börzsönyben és a Bükkben dolgozik.

Egy tragikusra forduló hétvégi vadászat történetét meséli el a Budapest Film Produkciós Kft. és a KMH One Film koprodukciója, amely Gál Péter, Tóth Csaba és Mátyássy Áron közös forgatókönyvéből készül. A stáb arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy jövő tavasszal négy napra még Indiába is elutaznak néhány jelenet kedvéért.

A történet

Az erdélyi vadászkaland főszereplői harmincas éveikben járó budapesti sikeremberek, a történet pedig az üzleti világ titkos játszmáinak szövevényes világába enged bepillantást, és a hazugságok egyre mélyebbre húzó örvényét mutatja be.

A film költségvetése

összes költség: 440 millió forint

– Magyar Nemzeti Filmalap támogatása: 280 millió forint

Szereplők

A főbb szerepekben olyan művészek láthatók, mint Gryllus Dorka, Lengyel Tamás, Simon Kornél, Árpa Attila, Vass Teréz, Szabó Domokos, Kádas József, Papp János, Bárnai Péter, Kasvinszki Attila, Kozma Károly, Vass Richárd, Csatlós Lóránt, Molnár István, Czene Csaba és Szalánczy Áron.

A rendező-forgatókönyvíró Mátyássy Áron az Utolsó idők című első játékfilmjével 2009-ben elnyerte a Magyar Filmszemle fődíját, később az alkotás számos nemzetközi filmfesztiválon is versenyfilmként szerepelt. A Magyar Televíziónak forgatott Átok című tévésorozata a 2010-es Filmszemlén a legjobb televíziós film díját nyerte el, és megkapta az EuroMedia Awards Seal of Approval díját is.

Mátyássy Áron filmrendező-forgatókönyvíró
Fotó: MTI, Kallos Bea

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik