Szórakozás

Básti Juli és a futóbolondok

Fekete Ibolya készülő filmjének néhány jelenetét Vácon veszik fel.

Anyám és más futóbolondok a családból a címe a filmnek, ami egy XX. századi családtörténetet mesél el, életrajzi elemekkel. A film több jelenetét csütörtökön és pénteken Vácon veszi fel a stáb. Az előkészítő csapat néhány tagja szerdán bejárta a helyszíneket, hogy a Váci Városfejlesztő Kft illetékes szakembereivel egyeztessék kéréseiket. A Váci Napló a séta közben megtudta, a főszerepre Básti Julit kérte fel a rendező, Fekete Ibolya.

Forgatási helyszínek

  • Csütörtökön, október 17-én, a 7 órától 21 óráig terjedő időszakban néhány órán át a Szent Miklós téren, a Gasparik utcában, valamint az utca és a Konstantin tér találkozásánál dolgoznak majd a filmesek
  • Péntek délelőtt pedig a Kossuth utca egy rövid szakaszán és az alsóvárosi temetőben forgatnak, de ekkor csak az előbb említett helyszínen kell átmeneti behajtási és parkolási – megállási tilalomra számítani.

A stáb munkájának ideje alatt az érintett területeken elterelés, forgalomirányítás, illetve parkolási tilalom lesz érvényben, amiért türelmet és megértést kérnek.

A forgatáshoz – természetesen megrendelés alapján, térítés ellenében – a Váci Városfejlesztő Kft is segítséget nyújt közlekedési táblák ideiglenes eltávolításával, homok és föld, szükség esetén avar biztosításával, s a stáb távozása utáni rendrakással.

Az Anyám és más futóbolondok a családból című film életrajzi ihletésű‚ XX. századi történetet mesél majd el, 1918-tól 1989-ig.

Fekete Ibolya filmtervéről tavaly év végén lehetett hallani, amikor a Magyar Nemzeti Filmalap filmtervek támogatásáról döntött: az Anyám és más futóbolondok a családból című alkotásnak 190 millió forint támogatást ítélt a Filmalap.

A többszörös fesztiválnyertes rendezőnő így írt filmtervéről korábban a Filmvilágban:

Úgy képzelem, hogy sokunk családtörténete ez. Másokkal persze nem pont így estek meg a dolgok, de kicsiny ország ez, s ugyanaz a történelem dobált minket össze-vissza. Nincs unalmas magyar családtörténet – mindegyik zaklatott, képtelen, alig túlélhetõ, olykor véres is, de mindenképp kizökkent logikájú. Pedig a legtöbb családdal semmi világra szóló nem történt, csak végigcsinálta az istenverte 20. századot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik