Szórakozás

Borongós napok jönnek

kod-osz(1)(960x640)(1).jpg (köd, )
kod-osz(1)(960x640)(1).jpg (köd, )

Novembernek megfelelő idő vár ránk a héten, sok borúval, erős széllel.

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult idő várható legfeljebb csak délen, délkeleten vékonyodhat el átmenetileg a felhőzet. Délnyugaton bármikor a nap folyamán, másutt elsősorban délután alakulhat ki eső, zápor. Északkeleten tartós eső is lehet, ugyanakkor a Dél-Alföldön egy-egy zivatar sem kizárt. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon megerősödik, a Kisalföldön olykor viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között várható, de északkeleten ennél egy-két fokkal hűvösebb is lehet, ugyanakkor délkeleten 18 fok is előfordulhat. Késő estig nem hűl jelentősen a levegő, akkor 9, 16 fok valószínű – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szél, ború, záporok…

Kedden is hasonlóan borús időnk lesz, sokfelé számíthatunk esőre, záporesőre, jelentős mennyiségű csapadék is várható. A délnyugati szél északnyugatira fordul, megélénkül, helyenként meg is erősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 17 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb.

Szerdán felszakadozik a felhőzet, hosszabb napos időszakok főként délután lehetnek. Szórványosan záporok alakulnak ki. Az északnyugati, nyugati szél megerősödik, az északi megyékben viharos széllökések is előfordulnak. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4, 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 15 fok között alakul.

Kicsit azért még kisüt a nap

Csütörtökön a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre mindenütt számíthatunk, csapadék nem valószínű. Az eleinte még erős, helyenként viharos északnyugati szél mérséklődik, és délnyugatira fordul. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1, 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 14 fok között alakul.

De nem sokáig

Pénteken napos és erősen felhős, párás, helyenként ködös tájak egyaránt előfordulnak. Legfeljebb szitálás alakulhat ki néhol. Napközben megélénkülhet a déli, délnyugati szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1, 8 a legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 15 fok között alakul.

Felhős, ködös hétvége

Szombaton közepesen és erősen felhős, párás, helyenként ködös tájak egyaránt lesznek. A nyugati és az északi országrészben kisebb eső előfordulhat. Megélénkül, a Dunántúlon néhol megerősödik a déli szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 3, 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11, 17 fok között alakul.

Vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, több helyen várható eső, záporeső. A délnyugati szél északnyugatira fordul, és megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 5, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11, 17 fok között alakul.

A Köpönyeg.hu szerint hónap közepére novembernek megfelelő hideg alakulhat ki, megjelenhetnek az első hózáporok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik