Szórakozás

Cipő utolsó dalán marakodnak a zenésztársak

Bódi László Cipő (Bódi László Cipő)
Bódi László Cipő (Bódi László Cipő)

Nemcsak az énekes emlékkövének avatását árnyékolta be botrány, hanem Cipő utolsó dala miatt is áll a bál.

Mint arról korábban már beszámoltunk, Tóth Zoltán, a Republic egykori alapítója új szólólemezt adott ki, amelyen egy olyan dal is hallható, amit Cipő a halála előtt nem sokkal énekelt fel. Tóth Zoltán korábban így mesélt a szóban forgó dalról:

“A dalt nem a Republic számára írtam, és nagy szerencse, hogy Cipő felénekelte, így válhatott egy múltból küldött meglepetés ajándékká a rajongók számára. A lemez címe, és a címadó szám szövegét áthatja a Cipőre utaló tartalom, de a húsvéti hó általánosabbat is jelent, a havazás húsvétkor a ragaszkodó és nehezen eresztő múltat szimbolizálja. Cipő zűrzavaros, nehéz életén mindig átsütött egy bizonyos tartás és magasabb lelki-égi kapcsolat. Művészete is ebből a forrásból eredt” – mesélte akkor az egykori Republic-tag.

Az újjáalakult Republic kiadója szerint azonban a dal őket illeti meg, ezért jogi csatározásra lehet majd számítani az ügyben. A Blikk megkereste a Republic menedzserét, aki nem cáfolta a hírt, de nem kívánt belemenni a részletekbe.

“A két kiadó közötti, jogi egyeztetést kívánó problémáról van szó, amelyben a zenekar tagjai jelenleg nem foglalhatnak állást” – nyilatkozta szűkszavúan Abella Miklós, a zenekar menedzsere.

A lap úgy tudja, amíg zajlik a tárgyalás, Tóth Zoltán szólólemezének forgalmazását leállították. A jogvita mellett a napokban Cipő emlékkövének avatása is vitába torkollott, az énekes édesanyja ugyanis nem engedte, hogy az emlékezésen a Republic tagjai is jelen legyenek.

“Takarodjatok innen, nincs jogotok itt lenni!” – fogadta az elhunyt Cipő édesanyja, Gizi néni a Republic együttes tagjait. Bár az édesanya korábban kijelentette, nem szeretné, ha a zenekar tagjai megjelennének az ünnepségen, ám ők ezt nem tartották be. Amikor megérkeztek, kitört a botrány. A feldúlt édesanya először csak kiabált, majd rá is támadt a zenekar tagjaira, így az egész megemlékezés botrányba fulladt.

Fotó: RTL Klub

Ajánlott videó

Olvasói sztorik