Szórakozás

Cipő is énekel a volt Republic-tag új lemezén

Szólólemezt készített Tóth Zoltán, a Republic egyik alapítója. A Húsvéti hó cím egyértelmű utalás a csapat idén márciusban elhunyt énekesére, Bódi Lászlóra, azaz Cipőre, aki az egyik dalt még halála előtt énekelte fel.

Az album dalainak nagy része már Cipő halála után készült, a kivételt a záródal, az elhunyt énekessel rögzített Felfedezni várost jelenti.

“Előbbit nem a Republic számára írtam, és nagy szerencse, hogy Cipő felénekelte, így válhatott egy múltból küldött meglepetés ajándékká a rajongók számára. A lemez címe, és a címadó szám szövegét áthatja a Cipőre utaló tartalom, de a húsvéti hó általánosabbat is jelent, a havazás húsvétkor a ragaszkodó és nehezen eresztő múltat szimbolizálja. Cipő zűrzavaros, nehéz életén mindig átsütött egy bizonyos tartás és magasabb lelki-égi kapcsolat. Művészete is ebből a forrásból eredt” – mondta Tóth Zoltán az MTI-nek.

A lemez hangzása jellegzetesen republic-os, Tóth Zoltán azt mondta, ezt ha szeretné, se tudná megkerülni. Hozzáfűzte: automatikusan nyúl a korábbi évek alatt kifejlesztett és bevált hangszerelési megoldásaihoz.

“Természetesen Cipő nélkül nem lehet Republic-lemezt készíteni, de az a Republic már egy múltbéli kaland. A témakörrel kapcsolatos véleménykülönbség mindig is meglehetett, csak a körülmények a tragédia után hozták felszínre. Az volt a gondom, hogy ha egy formáció folytatólagos utódnak tekinti magát, akkor ezzel leminősít egykoron létező egyedi kvalitásokat, magasságokat, amelyekkel a csapat valaha rendelkezett. Persze bárki ott és akkor játszik régi dalokat, ahol és amikor csak akar.”

Fotó: RTL Klub

Ajánlott videó

Olvasói sztorik