Szórakozás

Horribilis gázszámlák miatt háborognak

Még el sem indult igazán a fűtési szezon a gázszolgáltató már is 60 ezres számlákkal bombázza egy szentesi tízemeletes lakóit

A nyári 30-40 ezer forintos gázszámlák után immáron 60 ezres sárga csekkeket hoz a postás az egyik szentesi társasház lakóinak. Az Apponyi téren élők irreálisan magas közüzemi díjairól a Délvilág számolt be.

A lapnak nyilatkozó lakók szerint a szerződéssel lehet a gond. Körbefűtjük egymást, mégis elképesztő gázszámlákat kapunk – panaszolja egyikük. Sokan azt nehezményezik, hogy míg a hírekben a folyamatosan a rezsicsökkentésről van szó, náluk a kisebb lakások tulajdonosai is 800-1200 forintot fizetnek a gázért négyzetméterenként.

A házban egyébként a lakások mérete szerinti átalánydíjat szed a szolgáltató. Többen arra gyanakodnak a lakóközösségben, hogy a be nem fizetett gázszámlák díját hajtja be ily módon a közműcég.

A további részletekről, például a szolgáltató cég reakciójáról a Delmagyar.hu oldalon olvashat.

Sokkoló számlák

Olykor jogos követelés áll a számlák mögött, máskor viszont pusztán tévedésből kerül a szokottnál nagyobb összeg a csekkre. Pár évvel ezelőtt egy fával tüzelő mezőhegyesi asszonytól követeltek 300 ezer forintot havi gázszámla címén, tavaly novemberben pedig egy debreceni férfinek nyomta meg a ceruzát a helyi vízmű. Vele a hajdúsági város kétnapi vízfogyasztását akarták kifizettetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik