Belföld

Háromszázezres gázszámlát kapott a fával fűtő asszony

Kétszer is próbálkoztak leemelni számlájáról a 300 ezres gázszámlát.

A mezőhegyesi Braczkóné Mari Ilonának a gázszolgáltató januárra összesen 304 ezer 637 forintos számlát postázott. A januári hideg miatt nem is lehetne csodálkozni ekkora összegű számlán, de a 73 éves néni fával fűt. A gázt csak főzésre használja.

Egy ismerőse azt javasolta, azonnal limitáltassa a kártyájáról leemelhető összeget, amit meg is tett, így a 300 ezer forintot semmiképpen nem tudták volna leemelni.

Braczkóné Mari Ilona pár nap múlva újabb számlát kapott a cégtől, az már 9664 forintról szólt. Mivel a néni havonta jelenti a fogyasztását és 3 köbmétert használt el az ominózus időszakban, ezt a számlát is sokallta, és újból szót emelt igazáért.

Kétszer is próbálkoztak leemelni a számlájáról a 300 ezres gázszámlát, egyszer pedig a 9 ezrest is. Néhány nappal később értesítést kapott, hogy törölték a 300 ezres „fogyasztását”. Aznap kapott még egy borítékot, benne egy csekkel a januári és februári számával, ami 4500 forintról szólt. Ez nagyjából megfelelt a valóságnak. Az idős asszonyt a történtek mellett az is bántja, hogy még csak elnézést sem kértek tőle.

A GDF SUEZ Energia Magyarország Kft. adatvédelmi szabályokra hivatkozva konkrétumot nem adott ki az esetről. Ellenben közölték, a történteket megvizsgálták, az ügyet a néni számára megnyugtató módon rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik