Belföld

Debrecen kétnapi vízfogyasztását számlázták egy nyugdíjasnak

A vízmű szerint természetesen hibás a nyolc számjegyű csekk.

48 millió 100 ezer 833 forint szerepelt azon a vízszámlán, amit egy nyugdíjas férfi kapott Debrecenben – olvasható a Dehir.hu-n.  A nyugdíjas nem hitt a szemének, amikor meglátta az összeget. Augusztusra és szeptemberre 90 ezer 739 köbméternyi fogyasztást számoltak el neki. Debrecen lakóinak napi vízfogyasztása összesen 40 ezer köbméter. Vagyis – a számla szerint – az idős férfi két hónap alatt állítólag annyi vizet használt el, mint egész Debrecen két nap alatt.

Ányos József, a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója a Dehir.hu-nak azt mondta: a cégnél most álltak át új számlázó szoftverre, és az ilyen átállásokban benne van a hiba lehetősége. „Megértem, hogy egy ilyen számla mellbevágó, de azért ebből rögtön látni, hogy tévedésről lehet szó. Ha valakinek nem változtak meg jelentősen a vízfogyasztási szokásai, és mégis a szokásostól nagyon eltérő összegről kap számlát, kérem, jelentkezzen cégünk ügyfélszolgálatán” – tette hozzá.

Júliusban is nyolc számjegyű, 12 millió 784 ezer 148 forintos gázszámlát talált a postaládájában egy debreceni férfi – emlékeztetnek a cikkben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik