Szórakozás

Csanádpalotáról a sztár gasztro-blogger konyhájába

Mautner Zsófiával főzhetett Orsi.

Csanády Orsolya Claudia leghőbb vágya az volt, hogy egy híres szakáccsal együtt főzhessen. A Csongrád megyei lakásotthonban élő kislány álma nemrég a Nők Lapja Café 33 kívánság programjának köszönhetően teljesült. A jótékonysági program során a Nők Lapja Café olvasói országszerte 33 beteg, vagy hátrányos helyzetű gyermeken segíthetnek felajánlásaikkal. Ez alkalommal Mautner Zsófia volt a jótevő, aki főzőleckét adott a kislánynak.

Orsi nagy napja a szegedi buszpályaudvaron indult – ide jött el érte és mentoráért, Piroska néniért Mautner Zsófia. A gasztroszerző és blogger rögtön össze is barátkozott a kislánnyal és kísérőjével, és úgy döntött, a főzőlecke előtt még belefér egy kis megvendégelés is.

A budapesti kiruccanás során először a Szimpla piacot és a városligeti Robinson éttermet keresték fel. A Robinson két séfje, Varga Roland és Hadzsala Krisztián is jelentkezett Orsi kívánságára, így ők is részesei lehettek a teljesítésnek. Beszélgettek vele a szakácsszakmáról, körbevezették az étterem konyhájában, majd cappuccinoval és desszertekkel lepték meg a vendégeket az étterem tóra néző teraszán.

„A Robinson után következett az én konyhám, na itt már nyoma sem volt megszeppenésnek, Orsi ügyesen aprított, hámozott, szeletelt, ha éppen nem volt tennivaló, azonnal kérte, hogy adjak neki munkát.” – mesélte a gasztroszerző. Sütőtökkrémlevest, sült csirkét és sült karfiolt készítettek a kislánnyal, aki szorgos és ügyes kuktának bizonyult. A nap hamar véget ért, már csak egy gyors autós városnézésre, sétára és egy fagyizásra jutott idő, mielőtt visszaindultak Szegedre.

Orsi jelenleg eladónak tanul a makói iskolában – minden reggel öt órakor kel, és átbuszozik Csanádpalotáról. Nagyon tetszene neki a szakácsszakma is, de iskolai teljesítménye miatt sajnos egyelőre nem vették fel – talán később lesz erre lehetősége. Ösztönzőleg hathat, hogy Zsófiával megbeszélték: hogy ha jól megy a lánynak az iskola, máskor is megismétlik a budapesti főzős napot. Emellett Orsi egy évig minden hónapban megkapja a lakásotthonban a Nők Lapja Konyha magazint – Piroska néni már előre izgul, hogy abból rendelik majd az ebédet a gyerekek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik