Szórakozás

Sztárok a halálbüntetésről: Schobert, Tóth Gabi, Dopeman

Schobert Norbi (Schobert Norbi)
Schobert Norbi (Schobert Norbi)

Nemrég brutális módon megölték Schobert Norbi ismerősének feleségét, K. Krisztinát. Ennek kapcsán újra előkerült a halálbüntetés kérdése. De mit gondol erről Rubint Réka, Hajdú Péter, Tóth Gabi és Dopeman?

Vasárnap Schobert Norbert a Facebookra posztolta, hogy brutálisan meggyilkolták egykori iskolatársa feleségét. A kisgyermekes anyuka K. Krisztina éppen kocogott, amikor többen rátámadtak, hátulról megfojtották, majd megerőszakolták.

“Borzasztóan megráz, összeszorul a szívem, mert az én Feleségem és a Ti Feleségeitek is futni járnak. Eljött az idő, hogy ilyen esetekben legyen halálbüntetés. Nem azért mert csupán ez a minimum, hanem legyen benne a felizgult állatokban a tudat, hogy eljöhet a halál és nem a mi pénzünkön kapnak 20 évre meleg szállást, ételt, orvosi ellátást” – írta Norbi, amivel érthetően teljesen egyetértett Rubint Réka is.

“Elrettenve olvasom Norbi posztját… Hol élünk? Nem teheted ki a lábad biztonságban az otthonodból?! Mit vétett az a szerencsétlen két gyermekes ÉDESANYA, aki a szabadidejét a sportnak szentelte?! Igen! Kín- és halálbüntetés jár azoknak az embereknek, akik előre megfontolt szándékkal kioltották az életét! Gondoljatok bele, mit érezhet az a férj, mit érezhetnek a gyermekek, akik nem ölelhetik soha többé az édesanyjukat?!” – írta Réka.

Nem a mostani volt az első eset, hogy hírességek nyíltan kiálltak a halálbüntetés mellett. Amikor meggyilkolták Bándy Katát, akkor Hajdú Péter is kifakadt.

“Mocskos, szemét, koszos gyilkos…csak azért mert nem tudta őt megerőszakolni, megölte. Mi lenne igazából a visszatartó erő? Hipotézis volt a részemről, hogy bizonyos esetekben jó lenne visszaállítani a halálbüntetést” – vélekedett.

Míg Tóth Gabi énekesnőt évekkel ezelőtt a Cozma-ügy kapcsán kérdezték.

“Igen visszaállítanám a halálbüntetést, sőt az állatkínzókkal is ugyanazt csinálnám, amit ők a vétlen állatokkal. Korábban örökbe fogadtunk a nővéremmel egy kutyát, szegényt szétverték, ugyanezt csinálnám én is velük” – tette hozzá Gabi.

Dopeman véleményére is kíváncsiak voltunk a halálbüntetéssel kapcsolatban, mert a rapper egy szörnyű családi tragédián van túl. Mint ismert, korábban egy rablóbanda megtámadta Dopeman nagyszüleit. Először a nagypapa hunyt el, később a nagymama is, de az orvos szakértő az ő esetében nem tudta egyértelműen megállapítani, hogy a bántalmazásba halt-e bele.

“Lehet, hogy a kedélyeket megnyugtatná, ha lenne halálbüntetés, de nem lenne visszatartó ereje. Ez egy politikai játékszer, amivel lehet hatni az emberek érzéseire. Azt gondolom, hogy aki ölni akar, annak szinte mindegy, hogy tényleges élefogytot kap-e vagy halálra ítélik. Nem gondol a tettei következményeire. Nem hiszek abban, hogy bárkinek is joga van elvenni egy másik ember életét, az állam mitől lenne jobb, ha ugyanazt tenné, mint egy gyilkos?!” – mondta a Hír24-nek Dopeman, aki nem tagadja, hogy az ami a nagyszüleivel történt óriási indulatokat váltott ki belőle.

“Elképesztő dühöt éreztem, annak örültem volna, ha az én kezeim közé kerülnek az elkövetők. De ez nem változtat az alapvető gondolkodásomon” – tette hozzá.

Fotó: TV2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik