Szórakozás

Felfegyverzett déli szomszédok

fegyver(2)(960x640).jpg (fegyver, lövöldöz, rabló, )
fegyver(2)(960x640).jpg (fegyver, lövöldöz, rabló, )

Hárommilliónál is több illegális lőfegyvert tartanak Szerbiában. Koszovóban még rosszabb a helyzet. A magyar békefenntartók felügyelte országban majd minden civilnek van puskája vagy gránátja.

Az átlagember is tart fegyvert

Minden háztartásra jut egy be nem jegyzett fegyver Szerbiában – írja az újvidéki Magyar Szó című napilap internetes oldala. Nem csak bűnözők, átlagos polgárok, családok is komoly arzenállal rendelkeznek. A puskák és pisztolyok többsége a délszláv háború idejéből maradt a civil lakosságnál.

Egymillió engedéllyel tartott lőfegyverre hárommillió illegális jut. (Fotó: Northfoto)

A lap szerint nem csak a fegyvertartási, a fegyverviselési kedv is megnőtt az elmúlt években. Egyre többen hordanak maguknál rendszeresen gyilkolásra alkalmas illegális eszközöket.

Koszovó a fegyvernepperek paradicsoma

Koszovóban még aggasztóbb a helyzet. A KFOR adatai szerint 500 ezer hosszú csövű puskát, 500 ezer pisztolyt, valamint több százezer kézigránátot és egyéb robbanóeszközt birtokol a lakosság a nyugat-balkáni országban.

Vásárhelyi és debreceni katonák őrzik Koszóvó békéjét (Fotó: MH 5. Bocskai István Lövészdandár/Papp Béla főhadnagy)

Az ENSZ felügyelete alatt álló országban csaknem 200 magyar békefenntartó szolgál. Zömében az 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi és debreceni katonái. A KFOR-erők 1999 óta vannak jelen a térségben. Feladatuk a biztonság és a rend fenntartása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik