Belföld

Koszovóban a váltás

Katona érkezés (repülőtér, érkezés, katona, katonák)
Katona érkezés (repülőtér, érkezés, katona, katonák)

Megérkeztek a KFOR kontingens fő erejét adó, főként bocskaisokból álló 9. váltás katonái a pristinai Slim Lines táborba. Féléves külszolgálat vár rájuk

A napokban hazatértek a koszovói Pristinából a KFOR 8. váltásának katonái, ezzel egy időben a KFOR-9 egységei átvették új szolgálati helyüket a balkáni ország fővárosában.

Az indulás és a megérkezés pillanatai a pristinai repülőtéren (Forrás: MH 5. Bocskai István Lövészdandár/Papp Béla főhadnagy)

– Nehéz hetek várnak a KTM, azaz a KFOR parancsnokság műveleti elemének 1. lövészszázada, a „Charlie” század katonáira is. Felszerelésük kézhezvétele után szinte azonnal megkezdték felkészülésüket, ahol a műveleti terület legfrissebb tapasztalatait beépítve bővítik azokat az ismereteiket, melyeket debreceni felkészülésük során sajátítottak el. A felkészülést a FOC (Full of Capability) gyakorlat zárja majd, ahol a KFOR vezetése előtt kell bizonyítaniuk felkészültségüket a várható feladatokra – ismertette az elkövetkező hetek feladatait Papp Béla főhadnagy, kommunikációs tiszt.

Kemény hetek várnak az érkezőkre (Forrás: MH 5. Bocskai István Lövészdandár/Papp Béla főhadnagy)

A bocskaisok Koszovóban a portugál 2. Ejtőernyős Zászlóalj állományával együtt fogják végrehajtani műveleti feladataikat. A KFOR-9 kontingens várhatóan a következő hetekben, az átadás-átvételi ceremóniát követően kezdi meg műveleti feladatait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik