Szórakozás

Havas Henrik: “Nálam szó sem volt rákról”

A tévés nem gondolta, hogy komoly lehet nála a baj, ezért nem is izgatta magát a betegség miatt.

Havas Henrik általános tünetekkel fordult orvoshoz néhány hónapja, ám senki nem gyanakodott arra, hogy komoly baja lehet. A tévés soha nem hagyta el magát, bár a sok munka miatt túl sok gondot nem fordított a tudatosan egészséges életvitelre. Amikor pár hónapja betolták a műtőbe, úgy tudta, hogy félórás operációt hajtanak végre rajta gyulladás miatt. Ehelyett négy és fél óráig volt benn.

“Alapvetően én soha nem voltam beteg, mindenféle sportbaleseteim voltak, rengeteget voltam gipszben, de az, hogy én beteg legyek, az fel nem merült. Amikor tavaly decemberben megoperáltak, eredetileg arról volt szó, hogy valamilyen gyulladást nem kezeltek időben, ezért a vastagbél egy kis darabját el kell távolítani. Aztán kiderült, hogy gyulladás és összenövések vannak, aztán a félórás műtétből négy és fél órás műtét lett. Kiderült, hogy rákos szövetek is vannak, ezért eltávolítottak egyméternyi vastagbelet, a lépemet és a hasnyálmirigy egy részét. Később közölték, hogy semmilyen utóhatás nincs, időben történt a műtét, és nincs szükség kemoterápiára sem. Ami azt jelenti, hogy kvázi egészséges vagyok, de ez nem azt jelenti, hogy nem kell gyógyszert szednem és májusban kell mennem az első kontrollra is” – mondta a TV2 Egészségmánia című műsorában Havas Henrik, aki azt is hozzátette, bár a sok munka miatt korábban is folyamatosan oda kellett figyelnie magára, nem bújta soha az egészséggel kapcsolatos híreket.

Fotó: TV2

Havas máig csodálkozik azon, hogy egy általános tünetből hogyan alakult ki egy olyan betegség, ami végül egy ekkora műtétet kívánt.

“Az emésztőszervi betegségek nagyon alattomosak, ezért aztán az olyan apróságokra, mint hogy görcsöl a gyomrom, nincs étvágyam vagy szúrást érzek az oldalamban, az orvosok annyit mondanak, hogy ‘Jaj, mit evett Henrik?’. Az volt a baj, hogy szakorvoshoz sem jutottam el, ezt a gyulladt részt is csak a műtét előtt néhány héttel fedezték fel. Ennek a drasztikus beavatkozásnak semmi jele nem volt. Úgy toltak be a műtőbe, hogy fél óra, ehhez képest lett négy és fél. Nálam nem volt sokk. Aki megtudja, hogy rákja van, azt alapvetően mindenki másként éli meg, de nem lehet egy vidám dolog. Nálam viszont erről szó sem volt. Utólag sem volt egyértelmű, mert itt nem volt daganat. Az, hogy kilyukadt a vastagbelem, abban simán el lehetett volna patkolni, de ez is utólag derült ki. Úgyhogy komoly volt ez a dolog, csak épp nem tudtam, ezért nem is nagyon izgattam fel magam” – mesélte az ATV-n hamarosan új műsorral debütáló Havas Henrik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik