Szórakozás

Havas Henrik: Számomra Gyurcsány a legkeményebb ellenfél

havas (havas)
havas (havas)

Nagy változások lesznek az ATV-n. Friderikusz Sándor újra a csatornához igazol, Havas Henrik pedig új, politikai műsort kap. A műsorvezető elárulta a Hír24-nek, hogy miért nem tartja kollégának Friderikuszt, mit gondol Gyurcsány Ferencről és milyen esetben indulna a következő választáson.

Hamarosan elindul az ATV választási műsora, a Voks. Több hasonló műsort vezetett már, ebben mi lesz a kihívás?

Kifejezetten választási műsort még soha nem vezettem, kampányidőszakban természetesen rengeteg politikussal készítettem interjút, de a Voks az egy egész órában csak és kizárólag ezzel a témával foglalkozik. Igazából nem tartom kihívásnak ezt a műsort, mivel nekem momentán nincs pártom, így aztán nem lesz nehéz semlegesnek lenni. Valaha MDF és Antall-szimpatizáns voltam, de azóta sajnos magamra maradtam.

Fotók: TV2

Az ilyen műsorok befolyásolhatják a választásokat?

Szerintem igen. Nem hiszem, hogy az átlagpolgár pártprogramokat olvasgat és azt sem hiszem, hogy túl sokan mennének kampánygyűlésekre. Mint mindenütt a világon nálunk is a televízió orientálja a nézőket. Biztos vagyok benne, hogy az enyém lesz a legnézettebb választási műsor, hiszen a közszolgálati tévé, mint olyan nem létezik, a kereskedelmi tévék gyávák, a Fidesz házi tévéi pedig szóra sem érdemesek

Melyik politikussal szeretne feltétlenül interjút készíteni? Miért?

Két favoritom van, az első természetesen Gyurcsány Ferenc. Azért mondom, hogy természetesen, mert nekem ő a legkeményebb ellenfél. A tét számomra az, hogy le tudom-e győzni az ellenszenvemet, képes leszek-e levetkőzni az előítéleteimet. Érthetően a másik Orbán lenne, de ő régi kuncsaftom. Huszonvalahány éve én csináltam vele az első rádió- és tévéinterjút. Kifejezetten jó szakmai kapcsolat alakult ki közöttünk. Amikor 2004-től a Mokkában dolgoztam, mindig akkor jött be a műsorba, amikor szabadságra mentem. Aztán a kampányidőszakban már nem tudott kikerülni, amikor bejött, kérdeztem is, hogy miért sunnyogott. Ezen nevetett és azt mondta: Ki az a hülye, aki veled akar szkanderozni?! Remélem, most sem kerül ki.


Sokak szerint Ön is indulhatna a választásokon. Vajon mennyire lenne népszerű a választók körében?

Bárki ellen, bárhol nyernék. Szívem szerint első helyen Papcsák Ferenc, a második helyen Tállai András, harmadik helyen pedig Gyurcsány Ferenc ellen indulnék. Egyébként, egyetlen esetben fontolnám meg komolyabban az indulást, ha Orbán egyetlen igazi ellenfele, Róna Péter professzor kérne meg rá.

Friderikusz Sándor is az ATV-hez igazol, így kollégák lesznek. Igaz, hogy könyvet írna Friderikuszról a halála után?

Egyrészt Sanyika nem a kollégám, mert én újságíró vagyok. Hogy ő mi, az elég bizonytalan. Mondjuk úgy, hogy egy televíziós, akinek drót lóg ki a füléből. Ami a könyvet illeti, Sanyika egykori munkatársai közül többen megkerestek és tényleg könyörögtek, hogy írjak a volt főnökükről. Meghallgattam őket, aztán arra gondoltam, hogy a hallottakat olyan mélyre kell elásni, mint mondjuk a biológiai fegyvereket. Hogy komolyra fordítsam a szót, mindentől függetlenül: Friderikusz valódi profi és az ATV-n is igényes, jó műsort fog gyártani. És ezt tényleg komolyan mondom.

Egyébként mit gondol róla? Még mindig egy műveletlen embernek tartja, akinek nincs humora és tíz könyvet nem olvasott el életében?

Igazából két olyan ember van Magyarországon, akinek abszolút nincs humora, ezért aztán nem veszi észre az iróniát. Az egyik a Sanyika, a másik szegény Fábry. Jut eszembe, ki ne hagyjuk a Vágót… aki még szörnyűbb a másik kettőnél. Egyébként Vágó abban különbözik Sanyitól, hogy biztosan többet olvasott tíz könyvnél, de attól tartok, nem mindegyiket értette meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik