Szórakozás

Megint Hujber miatt borult a bili

Egyre kuszább a Hujber Ferivel kapcsolatos plágiumbotrány. A Színház- és Filmművészeti Egyetem cáfolja a Blikk mai hírét, miszerint a színész megúszhatja az ügyet. Az egyetem közölte: még tart a vizsgálat.

Mai lapszámában arról írt a Blikk, hogy Hujber Feri megúszta, hogy másolta a szakdolgozatát. A lap szerint a Színház- és Filmművészeti Egyetem vizsgálatot ugyan indított, de megállapítani a plágiumot annak ellenére sem tudta, hogy Hujber Ferenc maga vallotta be, hogy csalt. A Blikk idézte az egyetem hosszú közleményét is.

Ezzel azonban komoly problémája volt a felsőoktatási intézménynek, ugyanis a StoryOnline-nak is megküldött levelükben hangsúlyozták, hogy semmilyen információt nem szolgáltattak a Blikknek, ezért írtak a lap főszerkesztőjének is.

“A Blikk Hujber Ferencről szóló cikkének állításával ellentétben a Színház- és Filmművészeti Egyetem semmilyen közleményt nem küldött lapjuknak, sem más sajtóorgánumnak. Kérjük, ennek megfelelően – a törvényben meghatározott időn belül – szíveskedjen helyreigazítást közölni.”

Egyébként még folyamatban van a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vizsgálata Hujber Ferenc diplomája ügyében, a hamis érettségi bizonyítvánnyal kapcsolatban pedig feljelentést tettek a rendőrségen.

Fotó: RTL Klub

Ajánlott videó

Olvasói sztorik