Szórakozás

Így néz ki a kis trónörökös – videó

az első kép a királyi babáról (királyi baba, vilmos, katalin, )
az első kép a királyi babáról (királyi baba, vilmos, katalin, )

Katalin és Vilmos herceg megmutatta babáját.

Nemrég Katalin és Vilmos herceg megmutatta a kisbabáját, a St. Mary kórház előtt összegyűlt tömegnek. A pár még egy rögtönzött sajtótájékoztatót is tartott, utána pedig elhagyták a kórházat. Mint ismert, a pici még tegnap született meg 3800 grammal.

Fotó: AFP

“Még mindig gondolkozunk azon, hogy mi legyen a neve. Nagyon jó gyerek, hálásak vagyunk Istennek” – mondta Vilmos herceg. Felesége, Katalin pedig lélegzetelállítóan nézett ki. Kék nyári ruhát és magastalpú cipőt viselt. A haja és a sminkje tökéletes volt, ami nem is csoda, hisz kora délután már bement hozzá a királyi fodrász is.

“Tele vagyunk érzelmekkel, különleges időszak ez a számunkra” – tette hozzá Katalin.

Az alaposan bebugyolált csecsemőből jórészt csak a feje búbja látszott; ebből is kiderült azonban, hogy a gyermeknek – édesapjához hasonlóan – nincs sok haja, legalábbis egyelőre.

Vilmos, aki végig felesége mellett volt a kórházban, egyenes utalást tett arra, hogy a “nagyfiú” – aki “jó súlyban van” – nemigen hagyhatta aludni őket az éjszaka, mondván: a gyermeknek “jó tüdeje van, az egyszer biztos”.

A herceg kihasználta az alkalmat egy bókra is, kijelentve: a gyermek “szerencsére” Katalinra hasonlít.

Elárulták azt is, hogy Vilmos sikeresen túlesett fia első pelenkacseréjén.

 

Vilmos és Katalin később valószínűleg a hercegnő szüleinek Londontól 90 kilométerre fekvő birtokára vonul vissza egy időre az újszülöttel. Vilmos herceg, aki a brit királyi légierő kutató-mentő helikopterpilótájaként dolgozik egy walesi támaszponton, a brit törvényeknek megfelelően kétheti apasági eltávozást kapott. Ez idő alatt mindössze 136,78 font (48 ezer forint) heti javadalmazásban részesül.

A királyi testőrség zenekara egyébként különleges ajándékkal kedveskedett a baba születése után. A Buckingham-palota kertjében Sir Cliff Richard 1968-as eurovíziós világslágerével, a Congratulations című örökzölddel köszöntötte a jeles eseményt

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik