Szórakozás

Vége a bombariadónak

emberek(960x640).jpg (bomba, evakuálás, )
emberek(960x640).jpg (bomba, evakuálás, )

Feloldották a kitelepítéssel járó korlátokat, mindenki hazatérhet Székesfehérváron az otthonába.

A tűzszerészektől úgy tudjuk, hogy a II. világháborús bombát Várpalotára szállították. A helyszínt továbbra is biztosítják, miközben 15 órától, szakaszosan megkezdik a több mint tízezer környékbeli lakó visszaköltöztetését.  A Helyi Védelmi Bizottság arra figyelmeztet, aki teheti, ne induljon rögtön haza, mert ütemezetten elkerülhető a nagy torlódás.

Korábbi információink szerint sikerült hatástalanítani a második világháborús robbanótestet, de ahogy azt tegnap is megírtuk, a bomba közvetlen szomszédságában több kisebb repesz is felszínre került. A nagy bomba gyújtószerkezetét a helyszínen fogják felrobbantani. Emiatt a lakók még egy ideig nem térhetnek vissza lakásukba.

Időközben nagy káosz kezd úrrá lenni a városon: a lezárt területen nem kapcsolták ki a jelzőlámpákat, a forgalmat nem a rendőrök irányítják. Már most, a délutáni csúcs előtt hatalmas dugó alakult ki, araszolva, hosszú sorokban próbálnak az autósok egyről a kettőre jutni. A tűzszerészek folyamatosan dolgoznak, de időközben elkezdett elfogyni a türelem. Az Országzászló téren több elégedetlen lakó gyülekezik: többségük nyugdíjas, akik azonnal szeretnének hazamenni. Helyszíni tudósítónk szerint a türelmetlenebb lakók a lezárásra ítélt terület körül üldögélnek, és várják, hogy beengedjék őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik