Szórakozás
oroszlan(960x640)(3).jpg (oroszlán, )

Puszit adott egy oroszlánnak: csoda, hogy él!

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2013. 07. 12. 11:42

Egy kanadai lány életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor megpróbált megcsókolni egy oroszlánt.

A lány egy dél-afrikai rehabilitációs létesítmény kisegítőjeként dolgozott, amikor túlságosan közel merészkedett az oroszlánokhoz: a fenevadak a lábánál fogva húzták be prédájukat a ketrecükbe – írja a DailyMail.

A 18 éves Lauren Fagen a Moholoholo Vadvédelmi Rehabilitációs Központ egyik oroszlánjának bundáját akarta megpuszilni. Az állat elkapta a montreali lány lábát, marcangolni, karmolászni kezdte, és már egy másik oroszlán is „beszállt”, amikor végre sikerült kimenteni a fiatal lányt a vérszomjas vadállatok karmai közül. A hősies életmentő, a 24 éves Natalie Bennett is megsérült, amikor seprűvel felszerelkezve csapott le a megvadult oroszlánokra.

A nyári munka úgy kezdődött, mint egy álom. Fagen úgy gondolta, mielőtt egyetemre megy, megengedhet magának egy életre szóló élményt, a vadvédelmi állatpark munkatársaként.

A Dél-Afrikában található Limpopo tartományba utazott, hogy a számára kedves vadállatokkal foglalkozhasson. A központ 1991-ben jött létre, nemes feladatot vállalva: sérült és megmérgezett állatoknak nyújtanak menedéket.

Fagen feladata az volt, hogy tisztán tartsa az állatok ketrecét, de sajnos nem vette figyelembe a hatalmas táblát, melyre ezt írták: „Maradj távol tőlük, harapnak!” Az állatkert dolgozói, és Fagen családja is hatalmas csodának tartja, hogy a lány egyáltalán életben maradt, bár mindkét lábát elveszítette.

Fagen azt nyilatkozta, elkövette azt a hibát, hogy túlságosan megbízott az addig nagyon barátságos oroszlánban. Sőt! Az ABC News-nak meglepő módon azt ecsetelte, még mindig azt hiszi, hogy az oroszlán nem akart ártani neki.

Nyilván azt gondolta, hogy meg akarom támadni, csak védekezett. Alakulhatott volna rosszabbul is – mondta a lány.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Puidoux, 2018. szeptember 25.
Saszla szőlőt szüretelnek a lavaux-i szőlőültetvényeken a nyugat-svájci Puidoux-ban 2018. szeptember 20-án. A Genfi-tó északi partja mentén 898 hektáron elterülő, lavaux-i teraszos művelésű szőlőskertek 2007-ben kerültek fel az UNESCO kulturális világörökségének jegyzékére. Az itt termő legismertebb szőlőfajta a saszla. A borvidéket a „három nap” régiójának is hívják, mivel a szőlőtermesztéshez szükséges napfény és meleg három helyről érkezik, az égből, a tó felszínéről és a teraszokat tartó kőfalakból. (MTI/EPA/Valentin Flauraud)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.