Szórakozás

Mozgalmas szolgálat

Gázszivárgás, baleset, viharok. Mozgalmas napja volt tegnap a Csongrád Megyei Katasztrófavédelem egységeinek.

Reggel, a szegedi Derkovits fasor egyik megdőlt, gyalogosokat veszélyeztető fáját távolították el a szegedi tűzoltók.

Ezzel közel egy időben Kistelekre riasztották a katasztrófavédőket.  A helyi sajtgyárban az egyik kiiktatásra váró ammóniatartály leengedésére készültek, amikor a leeresztő csonkon keresztül a gáz nagy nyomással visszaáramlott. Az ammónia több helyiségre is átterjedt, illetve magas koncentrációban meg is maradt. A baleset során egy személy életveszélyes sérüléseket szenvedett, illetve többen is rosszullétre panaszkodtak az esetet követően. A tűzoltók légzőkészülékekkel felszerelkezve méréseket végeztek, és megkezdték a helyiségek kiszellőztetését. Mivel kicsi volt a légáramlás, porlasztott vízsugarat is bevetettek a légáramlat gyorsítására és az ammónia megkötésére.

A baleset súlyos sérültjét a Szegedi Tudományegyetem aneszteziológiai és intenzív terápiás intézetében ápolják. A rosszulléttel bevitt három ember, a megfigyelést követően hazamehetett.

A szentesi egység tűzoltói, a tegnap délelőtti órákban, a 451-es úton két személygépkocsi karamboljánál a járműveket áramtalanították, illetve segítettek egy sérültet a mentőautóba helyezni.

A délutáni vihart követően a szegedi egységek a Berlini körúton és az Egressy Béni utcába, továbbá Hódmezővásárhelyen, a Polgár utcában leszakadt faágakat távolítottak el.

Kora délután Szatymazon, a tájvédelmi körzet egyik madármegfigyelő állásának fagerendája parázslott, a szegedi egység kiérkezéséig azonban az ott tartózkodó személyeknek sikerült megszüntetniük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik