Szórakozás

Mozgalmas szolgálat

Frankó Máté

2013. 07. 12. 08:29

Gázszivárgás, baleset, viharok. Mozgalmas napja volt tegnap a Csongrád Megyei Katasztrófavédelem egységeinek.

Reggel, a szegedi Derkovits fasor egyik megdőlt, gyalogosokat veszélyeztető fáját távolították el a szegedi tűzoltók.

Ezzel közel egy időben Kistelekre riasztották a katasztrófavédőket.  A helyi sajtgyárban az egyik kiiktatásra váró ammóniatartály leengedésére készültek, amikor a leeresztő csonkon keresztül a gáz nagy nyomással visszaáramlott. Az ammónia több helyiségre is átterjedt, illetve magas koncentrációban meg is maradt. A baleset során egy személy életveszélyes sérüléseket szenvedett, illetve többen is rosszullétre panaszkodtak az esetet követően. A tűzoltók légzőkészülékekkel felszerelkezve méréseket végeztek, és megkezdték a helyiségek kiszellőztetését. Mivel kicsi volt a légáramlás, porlasztott vízsugarat is bevetettek a légáramlat gyorsítására és az ammónia megkötésére.

A baleset súlyos sérültjét a Szegedi Tudományegyetem aneszteziológiai és intenzív terápiás intézetében ápolják. A rosszulléttel bevitt három ember, a megfigyelést követően hazamehetett.

A szentesi egység tűzoltói, a tegnap délelőtti órákban, a 451-es úton két személygépkocsi karamboljánál a járműveket áramtalanították, illetve segítettek egy sérültet a mentőautóba helyezni.

A délutáni vihart követően a szegedi egységek a Berlini körúton és az Egressy Béni utcába, továbbá Hódmezővásárhelyen, a Polgár utcában leszakadt faágakat távolítottak el.

Kora délután Szatymazon, a tájvédelmi körzet egyik madármegfigyelő állásának fagerendája parázslott, a szegedi egység kiérkezéséig azonban az ott tartózkodó személyeknek sikerült megszüntetniük.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Vote YES near Vote NO posters seen in Dublin's city center advocating repeal and calling for retention of the Eighth Amendment of the Irish Constitution - a referendum fixed for May 25th.
On Thursday, May 10, 2018, in Dublin, Ireland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.