Szórakozás

Szebeni István perli a közmédiát

birosag(960x640)(33).jpg (bíróság)
birosag(960x640)(33).jpg (bíróság)

Az adásban káromkodó híradós ügyvédje ma adja be a keresetet.

Mint ismert, Szebeni Istvánt kirúgták, amiért káromkodott az M1 Híradójában. A műsorvezető szerint azonban nem volt jogos a menesztése, ezért most jogi úton próbálja visszahelyeztetni magát a csatornához. Dr. Mester Csaba, Szebeni ügyvédje ma adja be a keresetet, amiben kártalanítást és a híradós visszahelyezését kéri.

Fotó: MTVA

„Elmaradt jövedelemként a hatályos jogszabályok szerint maximum 12 havi távolléti díjat lehet kérni, mi így teszünk. Egészen speciális esetekben lehetséges csak a visszahelyezés, de mi úgy gondoljuk, hogy ez pont ilyen: az MTVA megsértette az egyenlő bánásmód követelményét. A kollektív szerződés szerint mindenkinek lehetőséget kell adni a felmondás előtt, hogy védekezzen, de Szebeni István erre semmiféle lehetőséget nem kapott, kész tények elé állították” – mondta az origo.hu-nak az ügyvéd.

Szebeni István szerint megdöbbentő, hogy a kirúgása előtt meg sem kérdezték tőle, hogy mi történt a stúdióban, ráadásul még azután sem méltatta válaszra a munkaadója. Most a bíróságra kerül a dolog.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik