Szórakozás

Dömsödi tagadja, hogy ő dobta volna fel Szebenit

Szebeni István (Szebeni István)
Szebeni István (Szebeni István)

Dömsödi Gábor a legnagyobb közösségi oldalon reagált a Bors mai cikkére, amelyben meglibbentették, hogy talán ő dobta fel a Híradóban káromkodó Szebeni Istvánt.

Az elsők egyike volt Dömsödi Gábor, aki láthatta, és a közösségi portálon közre is adta azt az esetet, amikor Szebeni István a köztévé éjszakai Híradójában bakizott, majd káromkodott. Dömsödi nyilvános bejegyzését tucatnyian megosztották, a sorok azonban a hírportálra is felkerültek, szinte szóról szóra. A comment.com-on azt is elárulták, olvasói levélről van szó. Vajon Dömsödi küldte el észrevételét a különféle lapoknak? S ha igen, miért? – ezt a kérdést boncolgatta a mai Bors. A napilap írására Dömsödi a Facebookon reagált.

“Valóban láttam azt a Híradót és valóban megírtam a véleményem a Facebook-oldalamon, amit ma is fenntartok. De sehová nem írtam olvasói (értsd: feljelentő) levelet. Ezt elmondtam a Bors újságírójának is, aki bár megígérte, de a cikket nem küldte vissza. Elmondtam azt is, hogy a stúdió, olyan egy valódi újságírónak, mint hívőnek a templom, tehát eszébe sem jut káromkodni, erre vezethet rá az, hogy valaki csak akkor lehet műsorvezető, ha már újságíróként bizonyított. Elmondtam azt is, Szebenivel – nyilatkozatai alapján – az a fő baj, hogy neki a képernyő volt a vágya, az ismertség, pedig ez csak a hozadék, a forma. A lényeg az újságírás, a ‘híradás’ kell, hogy legyen. (Ezért nem tudom megállni én sem, hogy hírt adjak, leírjam a véleményem.) Elmondtam azt is, hogy Szebenit én nem rúgtam volna ki, hanem megtartottam volna riporternek, mert csak munka közben lehet megtanulni ezt a szakmát. Nálam, ha jól dolgozna, visszakerülhetne a képernyőre. De ami a lényeg, elmondtam a kolleginának, hogy ezzel a Híradóval az volt a fő baj, hogy nem élőben ment, hanem felvételről. Ez az én híradómban nem fordulhatna elő. De az sem, hogy kivágunk nekünk nem tetsző riportalanyokat, vagy kitakarjunk őket. Az sem fordulhatna elő, hogy ne legyünk korrektek a riportalannyal” – posztolta Facebook-oldalára Dömsödi Gábor.

Fotó: RTL Klub

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik