Szórakozás

Érthetetlen, ami történt – megszólalt a káromkodó híradós

Szebeni István (Szebeni István)
Szebeni István (Szebeni István)

Mi történt az MTVA stúdiójában? Szebeni István a Hír24-nek adott először interjút, és elismerte, hogy nagyot hibázott, amikor káromkodott az M1 Híradójában. Azonban nem érti, hogy ez hogyan kerülhetett adásba, ugyanis a műsor felvételről ment.

„Nagyon nehéz erről beszélni” – kezdte Szebeni István, akit azután tiltottak le a köztévé képernyőjéről, hogy csúnyán beszélt a Híradó közben.

„Egyértelmű, hogy nagyot hibáztam. Ezt nem tagadom, de tudni kell, hogy a Híradó nem élőben ment. Én már otthon voltam, amikor leadták” – mondta szinte könnyek között.

„15 évet dolgoztam azért, hogy híradózhassak. Mindent jól akartam csinálni, és azért káromkodtam, mert az egyik bírósági tárgyalással kapcsolatban úgy fogalmaztam, hogy másnap folytatódik, de mivel éjfél után sugározták a Híradót, azt kellett volna mondanom, hogy ma tárgyalják tovább. Egyszerűen csak lelkiismeretesen akartam végezni a munkám, ugyanakkor mindannyian emberek vagyunk és követünk el hibákat” – állítja Szebeni, aki ma mindenképpen bemegy dolgozni, de azt egyelőre nem tudja, hogy mit fog csinálni akkor, ha valóban megválnak tőle.

„Annyi embertől kaptam pozitív visszajelzést! Ez hihetetlenül jól esett. De őszintén szólva egyelőre nem tudom felfogni, hogy ez valóban megtörtént, annyira meg akartam felelni” – tette hozzá.

Szebeni egyébként a Híradóban pontosan így fogalmazott: „Úgy utálom, hogy tíz perccel átcsúszik ez a ki**szott híradó.” A közmédiánál ezt egyáltalán nem nézték jó szemmel, kijelentették, hogy a műsorvezető nem szerepelhet többet a MTVA képernyőjén. Ezzel persze sokan nem értenek egyet, a Facebookon már megalakult az „Álljunk ki Szebeni Istvánért!” csoport.

MTVA: Nincs pardon!

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap gyorsított vizsgálatának eredményeképp Szebeni István műsorvezetőnek, továbbá három másik munkatársnak (két belső és egy külsős kollégának) azonnali hatállyal a mai napon, megszüntetette a munkaviszonyát – tudatta közleményében szerdán az MTVA.

A vizsgálat megállapította, hogy az ominózus adás szerkesztője, továbbá az adás lebonyolítás két érintett munkatársa is felelős a hétfő éjszakai Híradó elfogadhatatlan 10 mp-ének adásba kerüléséért – írták.

Megérdemelte a köztévé híradósa a szigorú büntetést?Szavazzon a Hír24 nyitóoldalán!

Ha pedig további kínos tévés bakikra kíváncsi, ide kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik