Szórakozás

Depardieu már boldog orosz művész

gérard depardieu (gérard depardieu)
gérard depardieu (gérard depardieu)

II. János Pál pápához, illetve Francois Mitterrand egykori szocialista francia köztársasági elnökhöz hasonlította Vlagyimir Putyint a francia színész, aki januárban orosz állampolgárságot kapott az orosz elnöktől.

“Az orosz államnak szüksége van olyan valakire, mint ő, aki orosz temperamentumú. Putyin megpróbál egy kis méltóságot adni az embereknek. Első találkozásunk óta valami különös érzés kerít hatalmába a jelenlétében. Számomra ő olyan, mint Francois Mitterrand vagy II. János Pál” – mondta a francia filmsztár a Komszomolszakaja Pravda című orosz lapnak adott interjújában.

Depardeiu egy Csecsenföldön játszódó akciófilmet forgat, egyben bejegyezteti magát egyéni vállalkozóként Mordvinföldön, hogy a jövőben Oroszországban fizethesse az adót.

Az interjúban megismételte, hogy csodálja Oroszországot és az orosz kultúrát, és elárulta, támogatta Nicolas Sarkozy volt francia köztársasági elnököt, mert úgymond “mindenki ellene volt”. Dícsérte Csecsenföldet, mint mondta, “minden rendben van Groznijban”, ahol “nem robbantják fel a maratoni futásokat és a nagykövetségeket”.

Az interjúban “boldog orosz művésznek” nevezte magát. Elismerte, hogy az orosz nyelvvel még nem igazán boldogul, de – erősítette meg – az adót ezentúl Oroszországban fogja fizetni. Gérard Depardieu kedden Groznijban kezdi meg a Turqouise című brit-orosz-francia koprodukció forgatását, partnere Elizabeth Hurley brit színésznő lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik